Διυλιστήριο: Σας αφορά: Δωρεάν νερό για χιλιάδες νοικοκυριά από την ΕΥΔΑΠ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Σας αφορά: Δωρεάν νερό για χιλιάδες νοικοκυριά από την ΕΥΔΑΠ



Όλα όσα πρέπει να ξέρετε...

Ανάσα σε χιλιάδες πολίτες δίνει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και το Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ.

Σχεδόν 6.000 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Ειδικό Έκτακτο Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο προβλέπει την δωρεάν παροχή τουλάχιστον 6 κυβικών μέτρων νερού ανά τρίμηνο σε κάθε νοικοκυριό. Παράλληλα, περισσότερα από 33.000 νοικοκυριά διακανόνισαν τις οφειλές τους, επωφελούμενοι των ρυθμίσεων του Προγράμματος Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών.

Η διαγραφή προσαυξήσεων λόγω ένταξης στις ρυθμίσεις του Προγράμματος άγγιξε το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ. Οι οφειλές που έχουν διακανονιστεί, φτάνουν συνολικά τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το ποσό, σχεδόν το ήμισυ αφορά σε οφειλές από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το Κοινωνικό Τιμολόγιο και το Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών, έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι η οικονομική κρίση, δεν θα αφήσει κανέναν πολίτη χωρίς νερό.

Δίνει τη δυνατότητα απαλλαγής από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα στους οφειλέτες της

Τη δυνατότητα να απαλλαχθούν από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα δίνει στους οφειλέτες της η ΕΥΔΑΠ με την Ευνοϊκή Ρύθμιση Οφειλών.

Από τις επιβαρύνσεις μπορούν να απαλλαγούν όσοι καταβάλλουν εφάπαξ το οφειλόμενο ποσό, αλλά και όσοι υπάγονται στον Νόμο 4320/2015 και προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους έως και σε 36 άτοκες δόσεις.

Παράλληλα, η δυνατότητα απαλλαγής από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα προσφέρεται και για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς την ΕΥΔΑΠ έως και σε 12 άτοκες δόσεις.

Επίσης, οι καταναλωτές που θα προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών μέχρι και σε 6 άτοκες δόσεις, θα απαλλάσσονται από το 50% του συνόλου των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων.

Η στρατηγική της ΕΥΔΑΠ για την εξοικονόμηση ενέργειας

Στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος οδηγούν οι στοχευμένες διαδικασίες που έχει εντάξει στην επιχειρηματική της δραστηριότητα η ΕΥΔΑΠ.
Η στρατηγική της εταιρίας για την εξοικονόμηση ενέργειας υλοποιείται με ανάλογες πρακτικές που οδηγούν στον περιορισμό της παραγωγής ρύπων αλλά και των ενεργειακών δαπανών.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων μπορούν να παράγουν βιοαέριο, το οποίο αξιοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας.

Η στρατηγική περιλαμβάνει ακόμα την εκμετάλλευση της παραγόμενης υδραυλικής ενέργειας κατά μήκος των υδραγωγείων μεταφοράς νερού, η οποία μετατρέπεται σε ηλεκτρική, με την παράλληλη λειτουργία μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών.

Η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται και από τις επενδύσεις που γίνονται για την αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ που οδηγούν σε αποδοτικότερη λειτουργία και συνεπώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Πηγή www.newsbomb.gr και www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus