Διυλιστήριο: Δεν ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Λεβέντης τα μέτρα ενίσχυσης χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Δεν ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Λεβέντης τα μέτρα ενίσχυσης χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών!



Δεν ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων, το πακέτο ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων και της αναστολής επιβολής αυξημένου ΦΠΑ στους νησιώτες.

Συγκεκριμένα "Παρών" ψήφισαν 61 βουλευτές της ΝΔ, ενώ απείχαν της ψηφοφορίας, οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων και του Ποταμιού.

Υπερψηφίστηκε όμως από 196 βουλευτές και έτσι θα ισχύσει κανονικά, αφού η κυβέρνηση πήρε αυτό που ήθελε.

Υπέρ της τροπολογίας, που είχε κατατεθεί από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, και τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία από το κυβερνών κόμμα, τάχθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χρυσής Αυγής και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές οι κ.κ. Παναγούλης, Καρράς και Νικολόπουλος.

Απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (λόγω ασθένειας), η Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ανάμεσα στους απόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (απουσιάζει σε ταξίδι) και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (φήμες λένε πώς θεωρούσε ότι έπρεπε να ψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση.

Ψήφισαν συνολικά βουλευτές 257 βουλευτές.

Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για το 2017 και 2018 αν και όπως υποδεικνύεται υπάρχει «ανησυχία» για τους αντίστοιχους του 2016.

Αυτό αναφέρεται στην πρώτη αξιολόγηση που προετοίμασαν οι δανειστές για τα μέτρα της κυβένρησης και που κοινοποιήθηκε σήμερα στα μέλη του ESΜ.

Όπως σημειώνεται «Μολονότι τα μέτρα αυτά μειώνουν το όριο ασφαλείας για τον δημοσιονομικό στόχο του 2016, δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα αναμενόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2017 και 2018, παρότι δημιουργούν κινδύνους σε ό,τι αφορά τους στόχους, εάν τα συγκεκριμένα μέτρα επεκταθούν και στο μέλλον, αναφέρεται.

Τα μέλη της Ευρωζώνης, σημειώνεται, θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus