Διυλιστήριο: Αντεπίθεση Τσίπρα με Siemens και εξοπλιστικά

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Αντεπίθεση Τσίπρα με Siemens και εξοπλιστικά



Μόνο ως ικέτης δεν προσέρχεται ο πρωθυπουργός στο τετ α τετ με τη Μέρκελ. Τα «κρυφά» χαρτιά της Αθήνας που ζορίζουν (αρκετά) τους Γερμανούς (ενόψει εκλογών).

Γράφει ο: Πέτρος Παπαβασιλείου

Σε ιδιαίτερα αποφασιστικούς τόνους αναμένεται να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στην έδρα της τελευταίας, στο Βερολίνο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται έτοιμος να διεκδικήσει επί ίσοις όροις, έναντι της κ. Μέρκελ, τη δικαίωση των θέσεων της Αθήνας, αντιπαρατάσσοντας -αν χρειαστεί- ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά.

Η συνάντηση της Παρασκευής, όπως διαβεβαιώνουν σημαντικές πηγές πληροφόρησης, σε καμία περίπτωση δεν θα προσιδιάζει στο σχήμα «δυνατού – αδύνατου», όπως ίσως (διαμορφωνόταν η εικόνα ότι) συνέβαινε μέχρι σήμερα. Εφόσον η κ. Μέρκελ δεν επιδείξει διάθεση για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, (δεύτερη αξιολόγηση), μέσω πολιτικής συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά πιθανό να ρίξει στο τραπέζι δύο φακέλους που θα προκαλέσουν ισχυρό «πονοκέφαλο» στην καγκελάριο.

Οι φάκελοι αυτοί –σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες- αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη εταιρεία Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόκειται για δύο φακέλους, η ανάσυρση των οποίων θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να προκαλέσει σημαντικούς κραδασμούς στο εσωτερικό της πιο ισχυρής οικονομικά χώρας της Ευρωζώνης, ενόψει μάλιστα και των ομοσπονδιακών εκλογών του 2017.

Σημειώνεται ότι στα μεν εξοπλιστικά μία από τις τελευταίες εν εξελίξει υποθέσεις αφορά την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), -έχει ξεκινήσει η εκδίκαση-, ενώ σε σχέση με τη Siemens υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την επανεξέταση της συμφωνίας ανάμεσα στην εταιρεία και το ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, στις αρχές του 2017 το ΣτΕ θα εκδώσει απόφαση για τη συνταγματικότητα ή μη του εξωδικαστικού συμβιβασμού που επήλθε το 2012.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus