Διυλιστήριο: Ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για έξι ελληνικές start-ups

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για έξι ελληνικές start-ups



Επενδυτικό ενδιαφέρον από τις αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και της Ασίας, προέκυψε από τις επαφές που είχαν οι έξι ελληνικές ομάδες της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Θ.Ε.Α.) στην κορυφαία συνάντηση για τις start-ups, "Slush 2016", στο Ελσίνκι.

"Στόχος είναι η ανακοπή του κύματος μετανάστευσης των νέων" δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική αποστολή.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των ελληνικών start-ups, στις διήμερες εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Ελσίνκι, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.).

Στα κυριότερα συμπεράσματα του συνεδρίου, σχετικά με τις τάσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2016, είναι ότι αναδύονται νέες αγορές πέρα από τις παραδοσιακές "κυψέλες" τεχνολογίας σε Λονδίνο, Στοκχόλμη και Βερολίνο, ενώ οι παραδοσιακές βιομηχανίες στρέφονται και επενδύουν στην τεχνολογία. Ακόμη, το τοπίο της υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη ακμάζει διαφοροποιώντας όμως τα στοιχεία της σε σχέση με την παγκόσμια κοινότητα.

Η Θ.Ε.Α. διέθετε το δικό της περίπτερο στο συνέδριο προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι εξής start-ups:

- Mermix (είναι η πρώτη online πλατφόρμα ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων. Πρόκειται για καινοτόμο και διαδραστικό μοντέλο υπηρεσίας, το οποίο απευθύνεται στους αγρότες)

- Myhabeats (εφαρμογή για smartphone που αφορά στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με υγιείς διατροφικές συμπεριφορές)

- Dressgang (είναι μια καινοτομική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να νοικιάσουν μοντέρνα, υψηλής ραπτικής ρούχα και αξεσουάρ, σε ένα ποσοστό της αρχικής τους αξίας)

- Greeceoriented (διαδικτυακή Β2Β πλατφόρμα που συνδέει ελληνικές εξαγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ξένους αγοραστές που ενδιαφέρονται για ελληνικά προϊόντα)

- NESER.ICE (σύστημα κατώτατων εκπομπών αερίων ρύπων και μείωσης κατανάλωσης καυσίμου, σε μηχανές εσωτερικής καύσης)

- Moodgems, (μηχανή αναζήτησης που λειτουργεί ως web/mobile app και παρέχει βίντεο με παρόμοια χρήση με τα emoticon που μοιράζονται οι χρήστες του διαδικτύου)


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus