Διυλιστήριο: Όλη η λίστα με τους μεγαλοοφειλετες του δημοσίου (πάνω από 150.000 Ευρώ)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Όλη η λίστα με τους μεγαλοοφειλετες του δημοσίου (πάνω από 150.000 Ευρώ)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΓΔΕ τις 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Στον κατάλογο, χρεοκοπημένες εταιρίες, δημόσιες εταιρίες, αλλά και ΕΠΕ με χρέη εκατομμυρίων! Στα 83 δισ. οι οφειλές. Δείτε σε PDF όλα τα ονόματα.

Εταιρίες που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια καθώς και επιχειρήσεις-σφραγίδες που διώκονται για πλαστά/εικονικά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και κρατικές επιχειρήσεις, βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου με τους οφειλέτες του δημοσίου, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Από τους 20 μεγαλύτερους οφειλέτες, που χρωστούν στο δημόσιο περί τα 18 δισ. ευρώ, η εφορία μπορεί να εισπράξει ελάχιστα.

Οι συνολικές οφειλές των περίπου 9. 400 επιχειρήσεων προσεγγίζουν τα 63,34 δισ. ευρώ και των περίπου 6.200 φυσικών προσώπων τα 19,7 δισ. ευρώ. Οι 100 μεγαλύτεροι οφειλέτες μεταξύ των επιχειρήσεων χρωστάνε σχεδόν 27 δισ. ευρώ.

Βέβαια, ο κατάλογος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Οπως επισημαίνει η ΓΓΔΕ, πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν -με δικαστική απόφαση- έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα) των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
 
Οι μεγαλύτερες οφειλές νομικών προσώπων

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, η κλειστή εδώ και χρόνια χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις με οφειλές 8,54 δισ. (!), ενώ ακολουθεί η (επίσης κλειστή) πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές 1,35 δισ. ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η εταιρεία «Carrera Mobile» η οποία πιθανώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστών τιμολογίων και εμφανίζεται να οφείλει 864 εκατ. ευρώ. Στην πεντάδα είναι και ο (κλειστός επίσης) όμιλος σουπερμάρκετ «Ατλάντικ» με οφειλές 654,5 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας με τους οφειλέτες του δημοσίου βρίσκονται και άλλες κρατικές εταιρείες, αλλά και μονοπρόσωπες ΕΠΕ από τις οποίες το δημόσιο δε μπορεί να εισπράξει ούτε ευρώ. Μεταξύ των κρατικών εταιρειών συναντάς την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με οφειλές 630 εκατ. και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με οφειλές 462 εκατ. ευρώ, η Συνεταιριστική Εταιρεία Λιπασμάτων (ΣΥΝΕΛ), ο (κλειστός πλέον) Οργανισμός του Ιπποδρόμου (ΟΔΙΕ) με οφειλές 210 εκατ., η συνεταιριστική ΚΥΔΕΠ με 170 εκατ. ευρώ, η παλαιά Τράπεζα Κρήτης (!) που οφείλει 164 εκατομμύρια, ακόμα και ο περίφημος Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ) που είχε ιδρυθεί στη δεκαετία του ’80 μετά την κρατικοποίηση σειράς εταιρειών από τις τότε κυβερνήσεις, με οφειλές 136 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο με τους 100 μεγαλύτερους οφειλέτες εντοπίζεται και μεγάλος αριθμός τεχνικών εταιρειών ή λατομικών επιχειρήσεων αρκετές από τις οποίες έχουν βάλει λουκέτο ή βρίσκονται προ του λουκέτου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εισηγμένη ΑΤΤΙΚΑΤ (και η συγγενής Σείριος), η Κ. Μπαλάφας (έχει κλείσει), η Μόρφου Κτιριακή Κατασκευαστική ΑΕ, η «Αφοί Σταύρου» (λατομεία).

Περιλαμβάνονται, επίσης, γνωστά «κανόνια» μεταξύ των εισηγμένων όπως η Ασπίς Πρόνοια Ζημιών (οφείλει 33,8 εκατ., άλλα 70 εκατ. οφείλει η Ασπίς Πρόνοια Γενικών Ασφαλειών, κ.ο.κ.), η Ντεσπέκ Ελλάς, η Connection, η Alapis (113 εκατ. ευρώ) και η Νεοχημική. Με οφειλές άνω των 50 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, η Express Service (54,4 εκατ.), η πάλαι ποτέ εισηγμένη Stabilton (53,4 εκατ.).

Οι μεγαλύτερες οφειλές φυσικών προσώπων

Τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο μεταξύ των φυσικών προσώπων έχει ο Ν. Κασιμάτης με χρέος 1,26 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθούν: Ε. Σιέμπος με οφειλή 428 εκατ. ευρώ, Γ. Οικοδομίδης με οφειλή 363 εκατ. ευρώ, Καρυδοπούλου Ελένη με οφειλή 319,7 εκατ., Μ. Λιάσκας (262 εκατ.), Σ. Γεωργιτσογιαννάκος (245 εκατ.), P. Apostolides με οφειλή 192 εκατ., Εμ. Διακάτος με χρέος 188 εκατ. και Θ. Αντωνιάδης με οφειλή 176 εκατ. ευρώ.

Η λίστα με τους οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα ΕΔΩ

Η λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου - νομικά πρόσωπα ΕΔΩ


Πηγή www.euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus