Διυλιστήριο: Υπάλληλος του ΕΚΑΒ "απουσίαζε" επί 5 χρόνια από την υπηρεσία του- Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Υπάλληλος του ΕΚΑΒ "απουσίαζε" επί 5 χρόνια από την υπηρεσία του- Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκηΟ,τι έχετε ακούσει μέχρι τώρα για "κοπανατζήδες" υπαλλήλους του δημόσιου τομέα είναι λίγο, μπροστά σ' αυτό που συνέβη στο ΕΚΑΒ Πέλλας: Υπάλληλος του Κέντρου - με ειδικότητα "διασώστη" - δεν πάτησε επί 5 χρόνια(!) στη δουλειά του στο διάστημα 2006-2011. Και όχι μόνο εισέπραττε κανονικά το μισθό του, αλλά έπαιρνε και... υπερωρίες!

Οι προϊστάμενοι του δεν έδωσαν καμία σημασία στην απουσία του. Υπέγραφαν κανονικά τις μισθολογικές καταστάσεις και τις πλασματικές υπερωρίες και όταν υπήρχε ανάγκη έβαζαν άλλους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά του.

Σ' αυτό το διάστημα, ο "κοπανατζής" υπάλληλος εισέπραξε 126.381 ευρώ σε μισθούς και υπερωρίες. Και αφού δεν πήγαινε στο ΕΚΑΒ, έκανε άλλες δουλειές: Ανοιξε μία καφετέρια και δύο ακόμη επιχειρήσεις με λέβητες και εμπόριο βιομάζας.

Επιπλέον, με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου εξασφάλισε και δύο τραπεζικά δάνεια 120.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, το πρώτο για αγορά κατοικίας και το άλλο για αγορά αγροτ

Η υπόθεση του έφθασε στον αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελο Μπακέλα, ο οποίος πρότεινε προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της απάτης, επιδή εισέπραξε από το Δημόσιο το προαναφερθέν ποσό (126.381 ευρώ) «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε».

Ο αντεισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για άμεση συνέργεια τρεις προϊστάμενοί του, στα καθήκοντα των οποίων περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, η κατάρτιση του προγράμματος εργασίας και κίνησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πέλλας, καθώς και ο έλεγχος της ορθής εκτέλεσης. Οι τρεις προϊστάμενοι δήλωσαν άγνοια για την απουσία του.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, όταν ο "κοπανατζής" διασώστης σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά του, «η απουσία του δεν ανακοινώθηκε στην κεντρική υπηρεσία. Δεν αποτυπωνόταν ούτε στα προγράμματα εργασίας του ΕΚΑΒ που καταρτίστηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπέγραφαν οι συγκατηγορούμενοί του, ούτε στις αντίστοιχες μηνιαίες εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας. Στην κεντρική υπηρεσία υποβάλλονταν μόνο τα αρχικά καταρτιζόμενα προγράμματα και όχι τα τελικώς εκτελεσθέντα».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus