Διυλιστήριο: Εξτρά χρηματοδότηση του ESM για την ελάφρυνση του χρέους, αποκάλυψε μέλος του

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Εξτρά χρηματοδότηση του ESM για την ελάφρυνση του χρέους, αποκάλυψε μέλος του



Είναι οριστικό και η επιβεβαίωση έρχεται από το εξωτερικό από τα πλέον “αρμόδια” χείλη: «Αναμένουμε έως το τέλος Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Dow Jones ο Καλίν Άνεβ Γιάνσε, μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

«Αυξήσαμε τον στόχο μας για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση κατά 14% το 2017, για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε ακόμη ο αξιωματούχος του ESM.

Όπως είπε ο στόχος για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 57 δισ. ευρώ και αποτελεί μία εκτίμηση, που μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια του έτους.

Τέλος, τόνισε ότι ο ESM θα εκδώσει ομόλογα σε δολάρια για πρώτη φορά το 2017.

ΥΓ: Προφανέστατα, καμία εξτρά χρηματοδότηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα μπορούσε να αποφασιστεί από τον ESM, που ελέγχεται πλήρως από το Βερολίνο, αν δεν ήταν να: ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και αν δεν έχει αποφασιστεί να αναλάβει ο ESM και το χρηματοδοτικό μερίδιο του ΔΝΤ. Προφανές συμπερασμα από αυτα, είναι ότι “παρακάμπτεται” και υποβαθμιζεται η σημασία του ΔΝΤ και ότι ο δρόμος για ενταξη στο προγραμμα χαλάρωσης, προβάλλει ορθάνοιχτος, το επόμενο διάστημα.

Πηγή thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus