Διυλιστήριο: Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και Διεθνούς Τμήματος Ρωσικών Σιδηροδρόμων

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και Διεθνούς Τμήματος Ρωσικών Σιδηροδρόμων


Υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και του Διεθνούς Τμήματος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZDI) στην Μόσχα, με παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Μαξίμ Σοκόλοφ σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος συνοδευόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Σοκόλοφ, καθώς και με τον αντιπρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Αλεξάντερ Μισάριν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Σπίρτζης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Κέντρο Λειτουργίας, Υποδομών και Συντήρησης, καθώς και στο Κέντρο Επιστημονικών και Τεχνικών Πληροφοριών των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, όπου ενημερώθηκε για τις καινοτόμες τεχνολογίες της Ρωσίας στον τομέα. Τέλος, επισκέφθηκε και επιβιβάσθηκε σε συρμούς υψηλών ταχυτήτων και του μετρό της Μόσχας.

Το μνημόνιο αυτό αποσκοπεί στην ανάληψη από κοινού έργων, τόσο σε Ελλάδα και Ρωσία, όσο και σε τρίτες χώρες όπου ήδη δραστηριοποιούνται ή μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι δύο εταιρείες. Ακόμη η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ανάληψη δράσεων για την ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών, συγκεκριμένα στους τομείς διαχείρισης έργων, κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και παροχής υπηρεσιών εμπορευματικών κέντρων, τόσο σε διμερές, όσο και σε διεθνές επίπεδο.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus