Διυλιστήριο: Δεν εκδίδονται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δεν εκδίδονται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί



Οριστικό «όχι» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει οι τουρκικές αρχές για την έκδοσή τους στη γειτονική χώρα.

Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες στις τρεις διαφορετικές συνεδριάσεις του Αρείου Πάγου που έγιναν για την εξέταση της υπόθεσης, με εξαίρεση έναν δικαστή ο οποίος μειοψήφισε σε μία εκ των συνεδριάσεων.

Σε κοινή δήλωση που είχαν εκδώσει οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δικαστικής φάσης για το αίτημα έκδοσής τους, που έχουν υποβάλει οι αρχές της χώρας τους, ευχαριστούσαν τους Έλληνες πολίτες «για την συμπάθεια και τη συμπαράστασή τους».

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου, όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράστασή τους», είχαν αναφέρει σχετικά.

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus