Διυλιστήριο: VIDEO - Νέες εξηγήσεις απο Δ. Καμμένο για τις προσθήκες στο πόρισμα της Εξεταστικής

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

VIDEO - Νέες εξηγήσεις απο Δ. Καμμένο για τις προσθήκες στο πόρισμα της Εξεταστικής





Nέες εξηγήσεις για τις χθεσινές του καταγγελίες περί ενός "αόρατου χεριού" που παρενέβη στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ όσον αφόρα την εφημερίδα Πρώτο Θέμα έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε ότι στο τελικό πόρισμα που κι ο ίδιος υπέγραψε αναφέρεται ότι "δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα δάνεια της Εφημερίδας και εξυπηρετούνται κανονικά.

Ο κύριος Καμμένος δήλωσε ακόμη ότι δεν δέχτηκε καμία πίεση και κανένα τηλεφώνημα μετά τα όσα κατήγγειλε την Τρίτη, προσθέτοντας ότι "νομίζει ότι έχει διευθετηθεί πλέον το ζήτημα και ότι η Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο για τις συνολικές διαπιστώσεις του πορίσματος’’.

"Διαπίστωσα ότι είχε εξαφανιστεί το κομμάτι για το Πρώτο Θέμα, ξαναφτιάξαμε σωστά την πρόταση και το πόρισμα παραδόθηκε στον Νίκο Βούτση", είπε.

"Η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη’’ κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. ‘’Άνθρωπος εκτός Επιτροπής, από το Μαξίμου; δεν ξέρω, έβαλε πράγματα στο πόρισμα’’ δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Η επίμαχη παράγραφος στο πόρισμα ανέφερε ‘‘ότι η εταιρεία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα’’. Ωστόσο, απαλείφθηκε από το κείμενο του πορίσματος.

Νωρίτερα, μιλώντας στον "Αντ1" σημείωνε ότι: "Μέσα από τις 553 σελίδες ο Εισαγγελέας θα βρει ευθύνες σε πάρα πολλά ζητήματα, έχουν περιγραφεί με άριστο τρόπο και πλήρως τεκμηριωμένο. Η δική μου δήλωση είχε να κάνει με μία αλλαγή σε μία παράγραφο η οποία τελικά μπήκε όπως έπρεπε να μπει".

Ο κ. Καμμένος είπε ότι στην εκδοχή του πορίσματος "που πήγε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες δεν αναφερόταν ότι εξυπηρετούνταν τα δάνεια του "Πρώτου Θέματος", ωστόσο το τελικό κείμενο είναι αυτό που υπέγραψα. Η αλλαγή έγινε ενδιάμεσα, μέχρι το τελικό κείμενο, που υπεγράφη από όλους".

"Δεν υπάρχει αόρατο χέρι από τη στιγμή που το υπέγραψα. Μίλησα για μία αλλαγή που έγινε ενδιάμεσα μέχρι το τελικό κείμενο που υπογράψαμε" πρόσθεσε λέγοντας ότι "μπορεί να έγινε εκ παραδρομής".

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφοντας την "πορεία" του πορίσματος, είπε ότι την Δευτέρα ρώτησε αν υπάρχει κάποια προσθήκη."Μας παίρνουν δημοσιογράφοι από το "Πρώτο Θέμα" και μας λένε ότι ενώ έγραφε ότι εμείς εξυπηρετούμε τα δάνειά μας, αυτό έφυγε και μπήκε ότι πρέπει ο κ. Αναστασιάδης να παραπεμφθεί για μια υπόθεση παλαιότερη για την οποία υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα απαλλαγής του. Ρώτησα και συναδέλφους, μου είπαν ότι δεν έχει προσθαφαιρεθεί τίποτα".

"Ξεκινάει η συνεδρίαση και μετά από λίγο στέλνουν ένα μήνυμα και λένε ότι υπάρχει μια αλλαγή" πρόσθεσε.

"Άνθρωπος εκτός επιτροπής, ίσως κάποιος από το Μαξίμου, δεν το ξέρω αυτό, έβαλε και έβγαλε πράγματα στο πόρισμα, τόνισε ο βουλευτής και κατέληξε λέγοντας ότι "αυτό είναι απαράδεκτο και καταγγέλλεται ως απόπειρα εκβιασμού".

Ο Νικήτας Κακλαμάνης από την πλευρά του ανέφερε ότι "υπάρχει και μια άλλη αταξία: βγήκε ένα πόρισμα και μαθαίνω ότι πήγε στον Εισαγγελέα και ταυτόχρονα προχθές στη Διάσκεψη των Προέδρων ο κ. Βούτσης μας ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει στην Ολομέλεια συζήτηση. Ρωτώ τον κ. Βούτση: θα ακολουθήσει κάποιου είδους ψηφοφορία για τη σύσταση ειδικής επιτροπής που οδηγεί στην προανακριτική; Όχι μου λέει, γιατί δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. Τον ρώτησα αν θα υπάρξει πρόταση από την πλειοψηφία για το αν θα σταλεί το πόρισμα στον Εισαγγελέα και που απάντησε αρνητικά. Τώρα μαθαίνω ότι έχει σταλεί. Μας είχαν ζαλίσει χρόνια για το περίφημο τρίγωνο στης διαπλοκής αλλά στο πόρισμα οι ίδιοι της πλειοψηφίας λένε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα".

Ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι "αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να είναι τεκμηριωμένη η εισήγηση". "Να προσπαθούμε να συγκαλύψουμε αυτά τα οποία γράφει το πόρισμα, νομίζω ότι είναι λάθος και αδικεί και τον κ. Λοβέρδο. Είναι όλα μέσα τα στοιχεία τα οποία μπορεί να δει ο Εισαγγελέας. Μιλάτε για ένα "Πρώτο Θέμα" το οποίο με την μπαμπουσκα τα έκανε όλα με έναν τρόπο απίστευτο. Περιγράφεται μέσα στο πόρισμα ακριβώς ότι οι τράπεζες δάνειζαν με "αέρα" τα κόμματα και τα ΜΜΕ και στήριζαν συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεύτερον, τα ΜΜΕ υποστήριζαν τις πολιτικές και εξυπηρετούσαν την επικοινωνιακή στρατηγική των κομμάτων και τρίτον λάμβαναν θαλασσοδάνεια τα κόμματα κι έφτασαν εκεί που έφτασαν" "Όταν θα πάει στον εισαγγελέα και αρχίσει η έρευνα μπορεί να ανοίξουν και στόματα" πρόσθεσε ο κ. Ρήγας.


Πηγή www.capital.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus