Διυλιστήριο: Πόρισμα καίει τον Πάχτα για δωρεές 11.000.000 € (στον Δήμο Αριστοτέλη) της Ελληνικός Χρυσός!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Πόρισμα καίει τον Πάχτα για δωρεές 11.000.000 € (στον Δήμο Αριστοτέλη) της Ελληνικός Χρυσός!



Στον εισαγγελέα στέλνει τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς πόρισμα ορκωτού ελεγκτή που καταγράφει περίεργες συναλλαγές της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, υπό τον Χρήστο Πάχτα, με την Ελληνικός Χρυσός την περίοδο 2011-2014.

Προμήθειες υλικών και καυσίμων που δεν περνούσαν στο λογιστικό σύστημα του δήμου, αλλά και έργα που υλοποιούσε η Ελληνικός Χρυσός έξω από τη συνήθη διαδικασία για το Δημόσιο είναι μόνο μερικές από τις συναλλαγές που κατέγραψε το πόρισμα και οι οποίες προκαλούν ερωτήματα.

Το πόρισμα, όπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο κ. Ζουμπάς, δείχνει ότι οι συναλλαγές του δήμου με την εταιρία την εν λόγω περίοδο έβριθαν παρατυπιών και παραβάσεων.

Μάλιστα, η νυν δημοτική Αρχή, η οποία και ανέθεσε σε ορκωτό ελεγκτή τον σχετικό έλεγχο, ερευνά εδώ και καιρό την υπόθεση, ενώ έχει στείλει ήδη από το 2015 στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στοιχεία ώστε να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα.
Μετά και το πόρισμα που παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, δόθηκε με ομόφωνη απόφαση εξουσιοδότηση στον δήμαρχο να το προωθήσει στον εισαγγελέα και σε όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Οπως εξηγεί ο κ. Ζουμπάς, ο Δήμος Αριστοτέλη την περίοδο 2011-2014 λάμβανε δωρεές από την Ελληνικός Χρυσός (υπολογίζονται σε 11.000.000 ευρώ) με τους εξής τρόπους: μέσω έργων που υλοποιούσε η εταιρία, όπως πλατείες, γέφυρες και άλλα, διαδικασία όμως που δεν περνούσε από τον έλεγχο του δήμου, ο οποίος θα έπρεπε να εντάσσει τα έργα στο τεχνικό του πρόγραμμα, να προκηρύσσει διαγωνισμούς και να εκπονεί μελέτες.
Τα έργα μάλιστα γίνονταν κατά κύριο λόγο από εργολάβους της Ελληνικός Χρυσός.

Επίσης, η εταιρία προμήθευε τον δήμο με υλικά (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά κ.λπ.) και καύσιμα, για τα οποία, όμως, τα τιμολόγια κόβονταν στην Ελληνικός Χρυσός, χωρίς να μπαίνουν στο λογιστικό σύστημα του δήμου. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για τις προμήθειες του Δημοσίου, η οποία δεν ακολουθούνταν. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα οχήματα του δήμου κινούνταν κανονικά, στα βιβλία φαινόταν ότι ο δήμος δεν είχε καύσιμα» λέει ο κ. Ζουμπάς.

Τέλος, η Ελληνικός Χρυσός έδινε χρηματικά ποσά στον δήμο, που εγγράφονταν στα βιβλία και κατέληγαν στα ταμεία του, διαδικασία που θεωρείται νόμιμη.

Πηγή  www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus