Διυλιστήριο: Ηθική κατάντια από τον Ελεύθερο Τύπο για λίγα ευρώ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ηθική κατάντια από τον Ελεύθερο Τύπο για λίγα ευρώ


Θεωρούσαμε ότι όλοι οι Έλληνες θα ήταν αρνητικοί στην βεβήλωση του πυλώνα του πολιτισμού μας,του φάρου της δημοκρατίας, στην πρόταση του οίκου μόδας Gucci για επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά κάναμε λάθος . Η εφημερίδα, προσκείμενη στην Νέα Δημοκρατία, ''Ελεύθερος Τύπος'', που παλιότερα ήθελε να φαίνεται ως προασπιστής των εθνικών μας συμβόλων και ηθών, αφήνει αιχμές για την μη αποδοχή της πρότασης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διάρκειά της θα ήταν μόνο 15 λεπτά, και οι καλεσμένοι θα ήταν 300, με το 10% να είναι Έλληνες, το 80% να είναι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εκδότες περιοδικών μόδας και το 10% αστέρες του Χόλιγουντ.
Λυπούμαστε για την κατάντια της ιστορικής αυτής εφημερίδας. Μάλλον έρχεται να ''δέσει'', με τις τελευταίες προσχωρήσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανθρώπων από το χώρο του θεάματος χαμηλής ηθικότητας.

Το θέμα καταρχήν δεν είναι η διάρκεια. Είναι η ζημιά που θα γίνει, και θα είναι ανεπανόρθωτη στην ''καθαρότητα'' που πρεσβεύει ο βράχος της Ακρόπολης. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να το μεταβάλεις σε κάτι ''κιτς''.
Αλλά δεν είναι και οικονομικό. Παρόλο τις δύσκολες, αντικειμενικά, οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο Ελληνικός λαός, δεν πρέπει για λίγα ψωροευρώ (ή και πολλά) να χάσουμε την ηθική μας υπόσταση και την καθαρότητά μας σαν έθνος. Όσες επιδρομές έγιναν στην πατρίδα μας, ο ηγεμών δυνάστης, Τουρκία-Γερμανία κτλ, το πρώτο του μέλημα ήταν η βεβήλωση του βράχου. Γιατί ; Γιατί είναι το σημείο όπου όλοι οι Έλληνες ξαναβρίσκουμε την χαμένη ελπίδα μας, βρίσκουμε εκείνη την δύναμη που μας κάνει να αντισταθούμε στα όποια πρόσκαιρα προβλήματά μας, που βλέπουμε ένα ΦΩΣ στην άκρη.
Ελπίζουμε οι αριθμολάγνοι της εποχής μας, να μην μπουν στο κόπο να υποστηρίξουν την άποψη, ότι διώχνουμε επενδύσεις από την Ελλάδα, ότι τέτοιες κινήσεις θα έφερναν πολλά έσοδα κτλ. Χειρότερη από την οικονομική φτώχεια, είναι η ηθική σήψη ενός λαού.

Δυστυχώς το πρωί γράψαμε το άρθρο και δεν άργησαν να μας επιβεβαιώσουν. Τελικά η βλακεία δεν έχει όριο



Το άρθρο είναι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης    

 https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus