Διυλιστήριο: Και άλλη γκάφα από τον Μητσοτάκη - Αποσύρθηκε ερώτηση 16 βουλευτών του για το «Τάμα του Έθνους»

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Και άλλη γκάφα από τον Μητσοτάκη - Αποσύρθηκε ερώτηση 16 βουλευτών του για το «Τάμα του Έθνους»



Ένα μεγαλοπρεπέστατο «άδειασμα» επεφύλαξε η ηγεσία της ΝΔ στους 16 «γαλάζιους» βουλευτές που έβαλαν την υπογραφή τους, μαζί με εκείνες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου και του ανεξάρτητου Νίκου Νικολόπουλου, στην ερώτηση σχετικά με την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα»..

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο για την πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα (είχε γίνει σχετικός έρανος με άγνωστη την κατάληξη των χρημάτων), όσο και για την συνυπογραφή με τους δύο συγκεκριμένους βουλευτές (Δ. Καμμένο και Ν. Νικολόπουλο), υπήρξε εντονότατη αντίδραση από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απαίτησε να αποσύρουν τις υπογραφές τους.

Την σημασία του έχει μάλιστα ότι η εντολή για απόσυρση των υπογραφών, δεν έγινε "παρασκηνιακά", αλλά γνωστοποιήθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές ρωτούσαν τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας να απαντήσουν σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης στην «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».

Οι βουλευτές της ΝΔ που υπέγραφαν ήταν:

Αναστασιάδης Σάββας, Βαγιωνάς Γεώργιος, Βλάσης Κωνσταντίνος, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Γιαννάκης Στέργιος, Δαβάκης Αθανάσιος, Καράογλου Θεόδωρος, Κασαπίδης Γεώργιος, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Κυριαζίδης Δημήτριος, Μαρτίνου Γεωργία, Μπασιάκος Ευάγγελος, Μπουκώρος Χρήστος, Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη, Ράπτη Ελένη, Σκρέκας Κωνσταντίνος.

Ένας εξ αυτών, ο Γ. Γιακουμάτος, ισχυρίσθηκε μιλώντας στον Σκάι ότι «εμείς ρωτήσαμε που πήγανε όλα αυτά τα εκατομμύρια για να ξέρουμε απλά». Όπως πρόσθεσε, «η ερώτηση γίνεται από έναν βουλευτή και οι άλλοι συνυπογράφουν αν το κρίνουν κατάλληλο. Εμείς λέγαμε να γίνει μια διακομματική για την επανάσταση του 1821».

Πηγή  www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus