Διυλιστήριο: Μποναμάς 1,6 δις Ευρώ από ποσά που έχουν δεσμευθεί από φοροφυγάδες, μιζαδόρους και καταχραστές

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Μποναμάς 1,6 δις Ευρώ από ποσά που έχουν δεσμευθεί από φοροφυγάδες, μιζαδόρους και καταχραστές


Ένα μεγάλο μποναμά έχει για την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορεί να αποδεσμευθεί και να χρησιμοποιηθεί ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων €, το οποίο τώρα παραμένει αχρησιμοποίητο.
 
Από αυτά τα 900 εκατομμύρια ευρώ είναι ζεστό χρήμα και τα υπόλοιπα 700 εκατ. είναι ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Πρόκειται για ποσά και περιουσία που έχουν δεσμευθεί από φοροφυγάδες, καταχραστές δημόσιας περιουσίας, από μιζαδόρους και άλλες υποθέσεις για τις οποίες η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πράξεις σε βάρος του Δημοσίου.

Μέχρι τώρα λόγω νομικού κενού η κυβέρνηση και η πολιτεία γενικότερα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ποσά, ούτε βεβαίως τα άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Τώρα με νομοσχέδιο, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα να προωθηθεί στη Βουλή, για ψήφιση από τον κύριο Παπαγγελόπουλο, θα δοθεί το πράσινο φως να χρησιμοποιούνται αυτά τα ποσά από την κυβέρνηση.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αρκεί βεβαίως να μην μπλέξουν στα γρανάζια του κουαρτέτου και των τεχνικών κλιμακίων.

Πηγή Θανάσης Λυρτσογιάννης
 
https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus