Διυλιστήριο: Αγωγή 5,7δις Ευρώ κυπριακών τραπεζών κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το PSI

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Αγωγή 5,7δις Ευρώ κυπριακών τραπεζών κατά του Ελληνικού Δημοσίου για το PSI

Η προσφυγή δύο κυπριακών τραπεζών στα Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια, με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα να πληρώσει αποζημιώσεις 5,7 δις Ευρώ  (Λαική Κύπρου 4 δις και Τράπεζα κύπρου 1,7 δις),για την ζημιά που έχουν υποστεί από το κούρεμα ομολόγων, απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ελληνική Οικονομία, επιταχύνοντας την Ελληνική χρεοκοπία.

Όπως καταλαβαίνουμε, θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, να ξεκινήσει ο ''χορός'' των αγωγών από τις εταιρείες που υπέστησαν ζημιά από το κούρεμα των ομολόγων.

Να θυμίσουμε ότι το κούρεμα των ομολόγων ήταν μια ''ιδέα'' του Ευάγγελου Βενιζέλου που σύμφωνα με μελέτη του Peterson Institute for International Economics με τίτλο “Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Χρέους: Μία Αυτοψία” οι Jeromin Zettelmeyer, Christoph Trebesch και Mitu Gulati ζημίωσε το δημόσιο με τουλάχιστον 27 δις Ευρώ.

 https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus