Διυλιστήριο: VIDEO - Ο Άδωνις διδάσκει ... την τέχνη της κωλοτούμπας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

VIDEO - Ο Άδωνις διδάσκει ... την τέχνη της κωλοτούμπας


Υψηλός τόνος φωνής, σπάταλες δόσεις λαϊκισμού και κάπου ενδιάμεσα ένα ιστορικό παράδειγμα ώστε να «δέσει το γλυκό» για ένα παθιασμένο λογύδριο, πότε υπέρ του αστυφύλακα, πότε υπέρ του χωροφύλακα και άλλες φορές και με τους δύο.

Στις παραπάνω λέξεις συμπυκνώνεται η «ρητορική» του λαλίστατου αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, την οποία μάλιστα επιχειρεί να «μεταλαμπαδεύσει» στα σεμινάρια που διοργανώνει. Στο βίντεο που ακολουθεί θα πάρετε μια μικρή «γεύση» για τα σεμινάρια αυτά, αλλά μια «μεγάλη» για το τι εστί Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί στο παρακάτω βίντεο να δείξει στους «μαθητές» του πώς θα επιχειρηματολογούσε α) αν ο ίδιος τασσόταν κατά της παραχώρησης του Παρθενώνα στην Gucci, ενώ στη συνέχεια πώς επιχειρηματολογεί όντας υπέρ της παραχώρησης.

«Υπέρ και κατά! Συγχρόνως!!!», σχολιάζει η Ευγενία Μανωλίδου για το παράδειγμα που θα δείτε. Μόνο που ο παθιασμένος τρόπος που υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης με ευκολία, πότε τη μία άποψη και πότε την άλλη, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα: Πότε ο Άδωνις εννοεί πραγματικά αυτό που υποστηρίζει και πότε όχι;

Φυσικά, απάντηση στο ερώτημα δεν υπάρχει, ειδικά αφού δείτε το παρακάτω βίντεο, το οποίο διαφέρει από όλα όσα κυκλοφορούν, για το τι έλεγε κάποτε (π.χ. για τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και τι τώρα.

Τα στοιχεία της πρώτης παραγράφου χαρακτηρίζουν φυσικά και τα δύο παραδείγματα «ρητορικής» διαχείρισης. Η επίκληση σε ιστορικά παραδείγματα –απαραίτητη στις ομιλίες Άδωνη – αποκτά τον ρόλο του «φερετζέ» στα λαϊκίστικα στοιχεία του λόγου του, με στόχο ίσως ο θεατής να σκεφτεί: «Ιστορικός είναι, κάτι θα ξέρει, δίκιο θα έχει».

Όλο αυτό ο Άδωνις το ονομάζει σεμινάριο ρητορικής. Άλλοι βέβαια το αναγνωρίζουν ως δημαγωγία και κάποιοι, πιο απλά, ως μαθήματα για επιδέξιες… κωλοτούμπες.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή www.altsantiri.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus