Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Ήμασταν σίγουροι, μέσα στα τρίγωνα και όλα τα γεωμετρικά σχήματα, που επικρατούσαν και εν μέρει επικρατούν ακόμα (δύσκολα ξυλώνεται ένα σύστημα 40 χρόνων), ότι θα ήταν και εκλεγμένος πολιτικός. Θα θυμηθούμε ότι και ο Τζοχατσόπουλος για 9 μόλις ψήφους δεν έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το 1996. Τελικά επικράτησε το άλλο φυντάνι, που κατέστρεψε την Ελλάδα, ο Σημίτης. Όταν το παιχνίδι είναι στημένο από πριν ...''
Υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν ο συνταξιούχος αστυνομικός, που κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση παρασκευής και διακίνησης του αμφεταμινούχου χαπιού Captagon, γνωστού ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».
Πρόκειται για τον Αθανάσιο Μπαλασάκη, γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης». Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο 53χρονος Αθανάσιος Μπαλασάκης γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης» ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου ( που έλαβε 32.478 ψήφους (2%) στις περιφερειακές εκλογές του 2014, με αποτέλεσμα να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος μόνο ο επικεφαλής του.Την υποψηφιότητα του πρώην αστυνομικού είχε αρχικά ανακοινώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Η φωτογραφία των δύο ανδρών να ανταλλάσσουν τη συνήθη χειραψία με το βλέμμα στραμμένο στον φωτογραφικό φακό υπάρχει διαθέσιμη στο Διαδίκτυο.
Ο απόστρατος δεν συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου, ωστόσο το όνομά του αναφέρεται στη δικογραφία που συνέταξε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ. Κατηγορείται, όπως και δύο ακόμη αλλοδαποί που επίσης διαφεύγουν τη σύλληψη, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η διασύνδεσή του με το κύκλωμα προέκυψε το φθινόπωρο, μετά συνάντηση που είχε σε καφετέρια της Γλυφάδας με ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας των ναρκεμπόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντησή τους αυτή οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν το ενδεχόμενο μεταφοράς του παράνομου φορτίου με ταχύπλοο σκάφος από την Αττική στις ακτές της Τουρκίας. Μάλιστα, πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών υποστήριξε ότι ο 53χρονος ακούστηκε να προτρέπει τον συνομιλητή του να προβεί σε «παρεμβάσεις» στο ταχύπλοο σκάφος προκειμένου να προστεθεί σ’ αυτό μία ακόμη δεξαμενή καυσίμου. Το διάστημα που ακολούθησε, ο κατηγορούμενος συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να επισκέφθηκε την αποθήκη στο Κορωπί, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες μετασκευής του ταχύπλοου.
Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης, στο μεταξύ, βρίσκεται η αγορά ακινήτου στο Παλαιό Φάληρο από τη σύζυγο ενός εκ των δύο Τούρκων κατηγορουμένων, κατά το τελευταίο εξάμηνο. Για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα οικονομικού εγκλήματος και η Αρχή για το «ξέπλυμα». Υπάρχουν υπόνοιες ότι η αγορά του διαμερίσματος (το κόστος της ξεπερνά τις 250.000 ευρώ) έγινε με στόχο ο ένας από τους Τούρκους που φέρονται να μετείχαν στο κύκλωμα να αποκτήσει άδεια διαμονής στη χώρα. Ο νόμος προβλέπει ότι με την αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ, οι υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να αποκτήσουν πενταετή άδεια διαμονής στη χώρα. Είχε προηγηθεί τυχαία σύλληψή του τον Ιούλιο από δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Χθες, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Πηγή www.tribune.gr
https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα στη σελίδα μας.
Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
Αφήστε το μήνυμά σας
Δημοσίευση σχολίου