Διυλιστήριο: Κακουργηματική δίωξη σε Πανταλάκη για την ΑΤΕ - Τι ήθελε χθες το βράδυ στον Μητσοτάκη ;

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Κακουργηματική δίωξη σε Πανταλάκη για την ΑΤΕ - Τι ήθελε χθες το βράδυ στον Μητσοτάκη ;Για κακή της τύχη η άλλοτε κραταιά Αγροτική Τράπεζα – με αφετηρία την περίοδο ΠΑΣΟΚ – αποτέλεσε την “κύρια τράπεζα των κομμάτων” , όπου βρήκαν το πεδίο ελέυθερο για να ασελγήσουν κατά της περιουσίας και των εγγυήσεων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και κυρίως ανθρώπων του μόχθου από τον Αγροτικό Τομέα ! Υπενθυμίζεται οτι ο κ Πανταλάκης ήταν ο τραπεζίτης που την περίοδο των Μνημονίων εν μεσω κρίσης και ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζών μέσω επαχθούς δανεισμού των Ελλήνων από τους ξένους, προτίμησε να εμβάσει 8 εκατ ευρώ από τα προσωπικά του κεφάλαια στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Λονδινο, προκειμένου να τα … διασφαλίσει. Την ίδια περίοδο που καλούσαν τους πολίτες να μην αποσύρουν τις καταθεσεις τους από τις τράπεζες …Στενός συνεργάτης του Θ Καρατζά και του Μιχ Σαλλα και “παιδί” του Κ Σημίτη

Την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία, σε βάρος του νυν διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρου Πανταλάκη, πρώην Διοικητή της «κύριας τράπεζας των κομμάτων», της αποκαλούμενης και «αμαρτωλής» Αγροτικής, έχει παραγγείλει ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου.

Το αδίκημα αφορά σε οικονομική ζημία, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000) που φέρεται να προκάλεσαν στην «Αγροτική Ασφαλιστική ΑΕ» (θυγατρική της ΑΤΕ), κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους ως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., τόσο ο Θεόδωρος Πανταλάκης, όσο και οι Κων/νος Φιλίππου και Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, για τους οποίους έχει επίσης παραγγελθεί η άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την άσκηση ποινικής δίωξης» σε βάρος των Πανταλάκη, Φιλίππου και Χατζηιωσήφ, το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο επισύρει σε περίπτωση καταδίκης, ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών (άρθρο 390 ΠΚ), αφορά «στην απόφαση τους να καταβληθεί, εκ μέρους της Αγροτικής, συνολικό χρηματικό ποσόν 10.000.000 ευρώ, για να καλυφθούν ελλείμματα ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων (DAF) υπαλλήλων της εταιρείας».

Πρόκειται για συμβόλαια τα οποία χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των μισθών των εργαζομένων, τα οποία δεν πληρώνονται σε περίπτωση μη επάρκειας του λογαριασμού (όταν οι εισφορές δεν καλύπτουν τις αποζημιώσεις), οπότε ο δικαιούχος δεν έχει αξίωση κατά της ασφαλιστικής. Εν προκειμένω, τα ελλείμματα κάλυψε, ως μη όφειλε, η Αγροτική, και τα 10.000.000 ευρώ που χάθηκαν, μετακυλήθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, στο εισαγγελικό πόρισμα επισημαίνεται ως αξιοσημείωτο γεγονός και το ότι η υπόλογη Διοίκηση είχε λάβει υπόψη της και είχε αποδεχτεί, όταν έλαβε την επίμαχη απόφαση, σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Νομικών της ΑΤΕ BANK, σύμφωνα με την οποία «η αποζημίωση που χορηγείται στους υπαλλήλους που αποχωρούν από την εταιρεία, με βάση τα ομαδικά ασφαλιστήρια (DAF), σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγγυημένης παροχής».

Στο επίμαχο εισαγγελικό πόρισμα, αφού παραγγέλλεται προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η άσκηση της ποινικής δίωξης για απιστία, κατά συναυτουργία, τονίζεται ακόμα ότι, αν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προκύψει συμμετοχή και άλλων προσώπων στην πράξη, ο ανακριτής οφείλει να επεκτείνει την ποινική δίωξη και ως προς αυτά τα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος διετέλεσε Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, από τις 9 Δεκεμβρίου 2009 έως την ημέρα της διάσπασής της, στις 26 Ιουλίου 2012, εξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τις ισχυρές πιέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και προσωπικά του Διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Αττικής .

Μεγάλος σάλος είχε προκληθεί γύρω από το πρόσωπο του όταν αποκαλύφθηκε το έμβασμα των 8 εκατομμυρίων ευρώ που είχε κάνει στο εξωτερικό την περίοδο που η χώρα βρισκόταν ένα βήμα προ της εξόδου από το ευρώ, ενώ παράλληλα ήταν διοικητής της ΑΤΕ. Ο ίδιος έχει πει ότι επρόκειτο για επενδυτική κίνηση, η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε και επέστρεψε τα χρήματα στο εσωτερικό.

Για την επίμαχη υπόθεση διενεργήθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση, από την οποία προέκυψε ειδικότερα ότι:

Οι υπάλληλοι της Αγροτικής είχαν συνάψει με την εργοδότρια τους δύο ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF (DAF 68/1985 και DAF 1002/1987 ). Τα εν λόγω ασφαλιστήρια συμβόλαια, βάσει των διεθνών προτύπων χρηματοικονομικής αναφοράς, ήταν λογαριασμοί διαχείρισης κεφαλαίου (Deposit Administration Funds ), αποτελούσαν δηλαδή χρηματοοικονομικά συμβόλαια και ως εκ τούτου δεν ήταν συμβόλαια εγγυημένων παροχών, σε περίπτωση δε μη επάρκειας του λογαριασμού, ο δικαιούχος δεν είχε αξίωση κατά της εταιρείας, ενώ σε περίπτωση εξάντλησης του λογαριασμού, έληγε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Με απόφαση όμως της 17ης Μαρτίου 2010, του ΔΣ της Αγροτικής, συλλογικό όργανο το οποίο, βάσει του νόμου είχε την επιμέλεια και διαχείριση της περιουσίας της εταιρείας, απαρτιζόμενο από τα εκτελεστικά μέλη του Θεόδωρο Πανταλάκη, Κων/νο Φιλίππου και Ιορδάνη Χατζηιωσήφ, εγκρίθηκε η καταβολή εκ μέρους της «Αγροτικής Ασφαλιστικής ΑΕ», χρηματικού ποσού 10.000.000 ευρώ, συνολικά για κάλυψη ελλειμμάτων των δύο ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων των υπαλλήλων της εταιρείας, των ετών 2009, 2010 και 2011 και συγκεκριμένα 4.000.000 ευρώ για το 2009, 3.000.000 για το 2010 και 3.000.000 ευρώ για το 2011.

Η καταβολή έγινε παρότι τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά συμβόλαια δεν ήσαν εγγυημένων παροχών και επομένως εφόσον δεν επαρκούσε ο λογαριασμός, οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν αξίωση κατά της εταιρείας. Με αυτή την απόφαση, ζημίωσαν κατά 10.000.000 ευρώ συνολικά, την περιουσία της εταιρείας.

Στον Μητσοτάκη ο Πανταλάκης λίγο μετά την δίωξή του για κακούργημα!

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρος Πανταλάκης, λίγο μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr, για την άσκηση εναντίον του ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία.
Το αντικείμενο της συνάντησης των δυο ανδρών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να ανακοινώσει τι συζητήθηκε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Θεόδωρου Πανταλάκη.


Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus