Διυλιστήριο: ΕΛ.ΠΕ.: Ικανοποίηση για την επιτάχυνση στην έρευνα υδρογονανθράκων

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΕΛ.ΠΕ.: Ικανοποίηση για την επιτάχυνση στην έρευνα υδρογονανθράκωνΙκανοποίηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων εκφράζει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), με αφορμή την μονογραφή σήμερα της σύμβασης μίσθωσης για την «Περιοχή 2» στο Ιόνιο, δυτικά της Κέρκυρας.

Η περιοχή παραχωρείται σε κοινοπραξία των εταιριών Total, Edison και ΕΛΠΕ, ενώ θα ακολουθήσει ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κατάθεσή της στη Βουλή.

«Γίνεται ένα σημαντικό βήμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της σύμβασης από την Βουλή των Ελλήνων. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το ότι είμαστε εταίροι με δυο διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες, όπως η Total και η Edison», τόνισε η ΕΛΠΕ με ανακοίνωσή της.

Ευελπιστούμε, προσθέτει η εταιρεία, ότι εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί πανομοιότυπη σύμβαση μίσθωσης για την «Περιοχή 10» στο νότιο Ιόνιο και θα ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο των Συμβάσεων για τις περιοχές «Άρτα - Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος».

Τέλος, η ΕΛΠΕ δηλώνει ότι θεωρεί υποχρέωσή της και θα επενδύσει, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πού υπάρχουν εκμεταλλεύσιμοι υδρογονάνθρακες στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και θα ανταποκριθεί και σε νέες προσκλήσεις, οι οποίες πιθανώς θα παρουσιαστούν για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε άλλες περιοχές της χώρας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus