Διυλιστήριο: Η Siemens επικαλείται στο δικαστήριο (για να γλιτώσει) τη συμφωνία-ντροπή της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ του 2012

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Η Siemens επικαλείται στο δικαστήριο (για να γλιτώσει) τη συμφωνία-ντροπή της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ του 2012


Τη συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens το 2012, η οποία καταγγέλθηκε ως σκανδαλώδης και επιβλαβής για το ελληνικό κράτος, επικαλέστηκαν χθες στη δίκη για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, ζητώντας να αποβληθεί το Ελληνικό Δημόσιο από πολιτική αγωγή. Η επίκληση της συγκεκριμένης απόφασης δείχνει πόσο σκανδαλώδης, όπως καταγγέλθηκε, ήταν ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που επιτεύχθηκε το 2012 και κυρώθηκε με τον ν. 4072/2012 από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα, για την υπόθεση ήδη το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ παρέπεμψε το ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση, αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν και να αμφισβητήσουν τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της συμφωνίας οι φορολογούμενοι και το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελληνες Φορολογούμενοι». Η δίκη για την υπόθεση έγινε στις 2 Δεκεμβρίου και αναμένεται η απόφαση, καθώς η συμφωνία αυτή απέφερε ψίχουλα, όταν η ζημία υπολογίζεται σε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν χθες την αποβολή του Δημοσίου και του ΟΤΕ από την πολιτική αγωγή, επικαλούμενοι τη συμφωνία συμβιβασμού που πρόβλεπε την αποζημίωση του τελευταίου με 270.000.000 ευρώ για τη ζημία που υπέστη. Οπως υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στο δικαστήριο, η συγκεκριμένη συμφωνία προέβλεπε ότι το Δημόσιο, χωρίς να διατηρήσει καμία επιφύλαξη, δήλωσε μέσω της συμφωνίας -η οποία είναι αμετάκλητη- ότι παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση. Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι έχει αποζημιωθεί, όπως είπαν, δεν μπορεί να διεκδικεί μέσω της παράστασης πολιτικής αγωγής εκ νέου αποζημίωση, ύψους 69.000.000 ευρώ.

Παν. Στάθης

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus