Διυλιστήριο: Τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης - Δέκα περιοχές «στοχοποιούν» οι επιστήμονες

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης - Δέκα περιοχές «στοχοποιούν» οι επιστήμονες

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η ώρα «μηδέν» πλησιάζει καθώς οι έρευνες σε συγκεκριμένα δέκα σημεία ανοιχτά και νοτίως της Κρήτης αναμένεται να αποδείξουν την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι θα είναι αντίστοιχα εκείνων ανοιχτά της Αιγύπτου και πως να μην είναι αφού η ανακάλυψη του ΖΟΡ άλλαξε των ενεργειακό χάρτη της περιοχής και δεν είναι δυνατόν να διακόπτεται «απότομα» μόλις αρχίζει η ελληνική ΑΟΖ!

Τα ενεργειακά κοιτάσματα δεν συμπεριφέρονται ανάλογα με τα σύνορα παρελθοντικών, νυν, ή μελλοντικών χωρών, υπάρχουν εκεί που είναι.

Οι γεωτρήσεις σε Κύπρο και ειδικά στην Αίγυπτο από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ έφεραν στο φως περιοχές παλαιολιμνών, περιοχών δηλαδή με μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι παλαιολίμνες αυτές αφθονούν φυσικά και στην ελληνική ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης.

Τα στοιχεία που οδήγησαν την ΕΝΙ στις γεωτρήσεις στις παραπάνω περιοχές τα ίδια ακριβώς υπάρχουν νότια της Κρήτης.

Οι επιστήμονες εντοπίζουν εκεί τουλάχιστον 10 “στόχους”- περιοχές δηλαδή στις οποίες πρέπει να γίνουν γεωτρήσεις καθώς υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα ανάλογα του περιβόητου ΖΟΡ της Αιγύπτου.

Έχει ήδη προταθεί στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πρόσκληση εταιρειών για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην περιοχή το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να γίνει άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ ακόμα και εάν θεωρείται ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να αντιδράσει, διότι απλούστατα η γείτονα χώρα βρίσκεται σε μια στιγμή αδυναμίας στην παρούσα χρονική συγκυρία που κανείς δεν γνωρίζει αν θα ξαναεμφανιστεί τέτοια γεωπολιτική ευκαιρία.

Οι τουρκικές ΕΔ βρίσκονται σε ένα είδος «μπάχαλου» και απορρύθμισης μετά τις μαζικές φυλακίσεις και αποτάξεις χιλιάδων έμπειρων στελεχών και των τριών κλάδων, Στρατου, Ναυτικού και Αεροπορίας όπως και στην παραστρατιωτική Στρατοχωροφυλακή.

Τα αποτελέσματα των εκκαθαρίσεων είναι ορατά κάθε ημέρα στα πολεμικά πεδία του Κουρδιστάν, της Συρίας όπου οι τουρκικές ΕΔ έχουν υποστεί οδυνηρές απώλειες αλλά και από την παρουσία των άπειρων πλέον Τούρκων πιλότων στο Αιγαίο.

Για ακούστε όμως την άποψη το 2010 του μεγάλου πολιτικού  
Πηγή www.pronews.gr


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus