Διυλιστήριο: Η Καβάλα γιορτάζει την ένταξη των Φιλίππων στα μνημεία της UNESCO

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η Καβάλα γιορτάζει την ένταξη των Φιλίππων στα μνημεία της UNESCO


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και ο Δήμος Καβάλας, συνδιοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, για τον εορτασμό της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στις 7 το απόγευμα στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας, θα γίνει παρουσίαση του πλήρους φακέλου της υποψηφιότητας και της πορείας για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στον κατάλογο της UNESCO, στις εργασίες της 40ης συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2016. Θα παρουσιαστεί, ακόμα, το διαχειριστικό σχέδιο και τα προγραμματιζόμενα έργα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία «συνΩΔΗπόροι» του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κανάκη.

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων, στη διάρκεια μιας πανηγυρικής τελετής, θα γίνουν από την υπουργό πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, τα αποκαλυπτήρια των σχετικών πινακίδων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την ιστορική παράσταση του Οιδίποδα Τύραννου από το Κ.Θ.Β.Ε. (1961), ενώ θα διαβαστούν αποσπάσματα από τις Πράξεις των Αποστόλων και η προς Φιλιππησίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και η φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

Πηγή www.k-tipos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus