Διυλιστήριο: Στο στόχαστρο του εισαγγελέα ο Σάλλας

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα ο Σάλλας

Την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατ’ εξακολούθηση κατά του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, του πρώην αντιπροέδρου της Θεόδωρου Πανταλάκη και πολλών άλλων μεγαλοστελεχών, ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο». 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στο πόρισμα-κόλαφος του εισαγγελέα, στοιχειοθετείται παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον κ. Σάλλα ο οποίος χρησιμοποίησε την Τράπεζα για να κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορές μετοχών μέσω εταιριών συμφερόντων του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ζημιώνοντας την Τράπεζα Πειραιώς κατά εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, πέντε εταιρίες που σχετίζονταν με τον επί 25 χρόνια πρόεδρο και δημιουργό της Τράπεζας Πειραιώς, αγόραζαν ακίνητα με δάνειο από το πιστωτικό Ίδρυμα και στην συνέχεια πουλούσαν τα ίδια ακίνητα στην Πειραιώς σε πολλαπλάσια τιμή. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πέντε εταιρίες είχαν αγοράσει τα συγκεκριμένα ακίνητα (τα δύο μάλιστα από την ίδια την Πειραιώς το 2003) με δάνειο το οποίο τους είχε χορηγήσει η… Πειραιώς για τον σκοπό αυτόν. Στη συνέχεια εξοφλούσαν το δάνειο, πάλι με χρήματα της Πειραιώς, και συγκεκριμένα με μέρος των χρημάτων που έπαιρνε ο παρένθετος από την πώληση του ακινήτου στην ίδια την Πειραιώς. Μέσα σε διάστημα πέντε μόλις ημερών η Πειραιώς αγόραζε από τον παρένθετο τα ίδια ακίνητα σε πολλαπλάσια τιμή. Για τα επίμαχα ακίνητα η Πειραιώς είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πολύ προτού αγοραστούν από τις εταιρείες. Απώτερος στόχος αυτής της δραστηριότητας του Μ. Σάλλα και των δικών του ανθρώπων στην Πειραιώς ήταν, κατά την εισαγγελική εκτίμηση, το προσωπικό όφελος.
Συνολικά ο εισαγγελέας διέγνωσε οικονομική ζημία της Πειραιώς για πέντε από τα έξι ακίνητα, καθώς από την παραγγελία για άσκηση της ποινικής δίωξης εξαιρείται το ακίνητο επί της οδού Ομήρου στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με το εισαγγελικό δια ταύτα, που στηρίζεται και σε έρευνα ελεγκτών του ΣΔΟΕ, καθώς και σε τρεις διαφορετικές πραγματογνωμοσύνες, από τις επίμαχες αγοραπωλησίες «προκλήθηκε συνολική ζημία στην περιουσία της τράπεζας ύψους τουλάχιστον 3.929.000 ευρώ».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus