Διυλιστήριο: Τούρκος υπουργός: Τουρκικό το Αγαθονήσι, πολύ λίγος ο Καμμένος – «Σκληρή» απάντηση ΥΠΕΞ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Τούρκος υπουργός: Τουρκικό το Αγαθονήσι, πολύ λίγος ο Καμμένος – «Σκληρή» απάντηση ΥΠΕΞ


  • Σταματημό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις 
  • «Δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά τον Καμμένο» 
  • «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία» 
  • Απάντηση ΥΠΕΞ: Αλγεινή εντύπωση που ακούστηκε κάτι τέτοιο από χείλη υπουργού υπεύθυνου για τις σχέσεις με Ε.Ε. 
Συνέχεια στην πολεμική ρητορική εναντίον της Ελλάδας δίνει η Τουρκία, μέσω νέας δήλωσης ανώτερου αξιωματούχου ο οποίος δήλωσε πως το Αγαθονήσι είναι τουρκικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ σχολίασε τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με τους χειρότερους των χαρακτηρισμών, αναφέροντας πως δεν είναι σοβαρός πολιτικός, καθώς δεν έχει το βάρος για μία τέτοια θέση.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί», φέρεται να δήλωσε, όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet.

Αφορμή για αυτή την επίθεση αποτέλεσε η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο έλληνας υπουργός Άμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση» σχολίασε ο Τσελίκ στην τουρκική τηλεόραση.

Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα λέγοντας ότι η χώρα μας «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».

«Σκληρή» απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών

Με κατηγορηματική καταδίκη, αλλά και καταγγελία στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, για το καθεστώς του Αγαθονησίου.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και προστίθεται: «Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας».

Τέλος, το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».




http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus