Διυλιστήριο: Μήνυμα Γιούνκερ σε ΔΝΤ και Βερολίνο για το χρέος και τις μειώσεις στις συντάξεις

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μήνυμα Γιούνκερ σε ΔΝΤ και Βερολίνο για το χρέος και τις μειώσεις στις συντάξεις



Την ανάγκη να περιγραφούν από το Eurogroup, εντός του Μαΐου, τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους επισημαίνει, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα τονίζει ότι είναι λάθος να επιμένουν οι θεσμοί σε μεγάλες μειώσεις συντάξεις ενώ τονίζει ότι πρέπει να αναγνωριστεί η μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας, τα όρια της κυβέρνησης και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr και τη δημοσιογράφο Αγγελική Παπαμιλτιάδου, τόνισε ότι τις θέσεις αυτές παρουσίασε στην Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησής τους.

Σημείωσε ότι δεν πρέπει πλέον «κάποιοι» θεσμοί να επιζητούν μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, καθώς οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο και πρόσθεσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει περίγραμμα των μελλοντικών μέτρων για το χρέος στο Eurogroup του Μαΐου και ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τότε. Επίσης υποστήριξε ότι το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 πρέπει να αναγνωριστεί από όλους.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει ότι όλες οι «σοσιαλδημοκρατίες» έχουν όρια στο τι μέτρα μπορούν να λάβουν, ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό, δεδομένης της εσωτερικής κατάστασης, και ότι η χώρα πρέπει να έχει ίση μεταχείριση με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς στις άλλες χώρες αναγνωρίζεται το εγχώριο πολιτικό γίγνεσθαι στις αποφάσεις που λαμβάνονται. «Έτσι πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα» λέει ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δίνει μια αινιγματική απάντηση, όταν ερωτάται τι του απάντησε η κυρία Λαγκάρντ για τις περικοπές στις συντάξεις, λέγοντας ότι η αίσθηση που αποκόμισε δεν ήταν εντελώς αντίθετη με τη δική του θέση. Σημειώνει επιπλέον ότι ακόμα δεν γνωρίζει τι ακριβώς στάση θα κρατήσει το ΔΝΤ στο χρέος.

Υποστηρίζει πως τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ όσο και «κάποιοι άλλοι», ενώ δέχονται ότι θα υπάρξει ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τον Μάιο, θεωρούν ότι κάποια «προβλήματα» θα μετατεθούν για αργότερα.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός στην εκτίμησή του καθώς τον συμπαθεί ως άνθρωπο. Σημειώνει ότι πλέον έχει χτιστεί καλή σχέση μεταξύ τους, η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus