Διυλιστήριο: Στα σκαριά για ρύθμιση για 80.000 δάνεια του ΟΕΚ

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Στα σκαριά για ρύθμιση για 80.000 δάνεια του ΟΕΚ



Ρύθμιση για τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ρύθμιση για 80.000 δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αλλά και για τα δάνεια που έχουν επιδότηση μέσω του οργανισμού, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Γίνεται επεξεργασία και προκύπτει ότι θα εισπράξει το δημόσιο περίπου 956 εκατ. ευρώ και αυτό θα δώσει νέα ώθηση στον ΟΑΕΔ να έχει πόρους για να ασκήσει το κράτος στεγαστική πολιτική.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, επεσήμανε πως ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ο νόμος για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων "και θα δούμε τι θα κάνει η αντιπολίτευση όταν περίπου 400.000 επιχειρήσεις θα πάρουν ανάσα από οφειλές. Αυτό είναι μια προσφορά της κυβέρνησης και είναι μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας".

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα δημιουργηθούν το προσεχές διάστημα ακόμη 10 κέντρα εξυπηρέτησης δανειοληπτών και για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, ο ΟΑΕΔ και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο ΟΑΕΔ θα μεριμνήσει για τη φιλοξενία ΓΕΥΔ εντός υποδομών του και η ΕΓΔΙΧ θα τα στελεχώσει με εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, υλοποιώντας τη δέσμευση στο Παράλληλο Πρόγραμμα για δημιουργία ευρύτατου πλαισίου υποστήριξης δανειοληπτών, ενέκρινε σχέδιο ανάπτυξης δικτύου 120 ΓΕΥΔ σε όλη την Ελλάδα. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα εγκαινιαστούν Γραφεία στις πρωτεύουσες όλων των Περιφερειών και θα ακολουθήσουν, εντός του καλοκαιριού, τα Γραφεία στην υπόλοιπη χώρα.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus