Διυλιστήριο: Έρχονται στην Αθήνα οι στρατηγοί των Βαλκανίων

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Έρχονται στην Αθήνα οι στρατηγοί των Βαλκανίων


Μία σημαντική σύναξη την ώρα που η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη

Σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένες και η γενικότερη κατάσταση στα Βαλκάνια μόνο ρόδινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια πολύ σημαντική σύναξη.

Μια συνάντηση με ιδιαίτερο νόημα θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη... Οι αρχηγοί των στρατών της Βαλκανικής θα μαζευτούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου σε πέπλο «μυστικότητας» θα συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εργασίες της 11ης προγραμματισμένης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που όπως επεσήμανε και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε σχετική ενημέρωση θα είναι «ανοικτές» μόνο για ένα μικρό μέρος τους στα μέσα ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου θα μπορέσουν να καταγράψουν μόνο την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας που έχει κληθεί να μιλήσει, η υπογραφή του Κοινού Ανακοινωθέντος της Συνόδου και η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ. προς τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ της Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, πΓΔΜ, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας.

Επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Πρόεδροι των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, η Διοικητής Allied Joint Force Command Naples καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ή αντιπρόσωποι αυτών της Σλοβενίας και Κροατίας.

Το κοινό ανακοινωθέν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι μάλλον τυπικό και θα τονίζει την ανάγκη της καλής γειτονίας και της ηρεμίας στην περιοχή.

Σε μια περίοδο όπου σύμφωνα και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η Τουρκία λειτουργεί ως αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή, αναλυτές εκτιμούν πως σε αυτή την συνοδό θα επισημοποιηθούν και εν δυνάμει «συμμαχίες».

Είναι γεγονός πως Σερβία, Βουλγαρία και έως ένα βαθμό και η πΓΔΜ, ανησυχούν από το διαφαινόμενο «ισλαμικό τόξο» που φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στα Βαλκάνια με τις ευλογίες Ερντογάν και έχει ως κόμβους την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο και περνά μέσα από το κράτος των Σκοπίων και σύμφωνα και με τους φόβους της Σόφιας και μέσα από την τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας.

Αξίζει να τονιστεί πως πέρυσι η Σύνοδος είχε πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus