Διυλιστήριο: Μυτιληναίος: Επένδυση 400 εκατ. για νέο εργοστάσιο αλουμίνας στα Άσπρα Σπίτια

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μυτιληναίος: Επένδυση 400 εκατ. για νέο εργοστάσιο αλουμίνας στα Άσπρα Σπίτια



Του Κώστα Δεληγιάννη

Το σχέδιο του Ομίλου Μυτιληναίου, για νέα επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, έγινε γνωστό την Πέμτπη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Ομίλου. Με τα εν λόγω κεφάλαια, θα κατασκευασθεί μία δεύτερη μονάδα παραγωγής αλουμίνας, η οποία θα προσθέσει επιπλέον 1 εκατομμύριο τόνους στους 820.000 που παράγονται ήδη.

Στα Άσπρα Σπίτια βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», η οποία σήμερα συγχωνεύθηκε στον Όμιλο, έπειτα από σχετική έγκριση της γενικής συνέλευσης. Σύμφωνα με πηγές του Ομίλου, απομένουν μόνο μερικές διαδικαστικές λεπτομέρειες για να προχωρήσει η επένδυση, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει 300 καινούριες θέσεις εργασίας. Η μονάδα προβλέπεται να είναι έτοιμη σε 18 μήνες.

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται και μία επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, και πάλι στα Άσπρα Σπίτια, για την αναβάθμιση της παραγωγής αλουμινίου. Στόχος είναι η ετήσια δυναμικότητα να αυξηθεί στους 250.000 τόνους, από 190.000 που είναι σήμερα.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus