Διυλιστήριο: Β.Λεβέντης: Η Ελλάδα δεν δικαιούται ελάφρυνση του χρέους της

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Β.Λεβέντης: Η Ελλάδα δεν δικαιούται ελάφρυνση του χρέους της



«Ζητώντας τώρα ρύθμιση χρέους, δίνουμε την εντύπωση ότι ζητάμε αυτό που δεν δικαιούμαστε ακόμη, και στρέφεται έτσι εναντίον μας όχι μόνο το γερμανικό κοινό, αλλά και το κοινό των υπολοίπων κρατών της Ευρωζώνης. Αυτό το λάθος το έκανε και ο Σαμαράς, το ίδιο λάθος κάνει τώρα και ο Τσίπρας και η ΝΔ δεν τολμάει να το τονίσει, γιατί το κίνητρο της, ήταν πάντα η ψηφοθηρία», υπογραμμίζει η Ένωση Κεντρώων, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

Η Ένωση Κεντρώων θεωρεί πως «η Ελλάδα κάνει κακό στον εαυτό της, ικετεύοντας για πρόωρη ρύθμιση χρέους και ότι το συμφέρον της είναι «εμείς μεν μεταρρυθμίσεις, η δε Ευρωπαίοι επενδύσεις». Μεταρρυθμίσεις εμείς, επενδύσεις εκείνοι. Κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τη χώρα μας και ακούγεται ευχάριστα στο Βερολίνο».

Επίσης, στηλιτεύει την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «διαφημίζει κάθε δήλωση συμπάθειας προς την Ελλάδα που γίνεται από τους Ευρωπαίους και την εκλαμβάνει ως στήριξη της Ελλάδας και πίεση προς τη Γερμανία».

Εν τέλει, η Ένωση Κεντρώων επαναλαμβάνει ότι «με βάση τη συμφωνία, το θέμα του χρέους θα εξεταστεί στο τέλος του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) και αν αυτό κριθεί απαραίτητο» ενώ αναφέρεται και στους απαισιόδοξους «που φοβούνται ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα είναι ικανή να βγει στις αγορές, αλλά θα χρειαστεί και περαιτέρω μνημόνια και στήριξη και γι’ αυτό θεωρούν πρόωρη κάθε συζήτηση για το χρέος».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus