Διυλιστήριο: Λέσβος: Επιδότηση ενοικίου για τους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε ο Σπίρτζης

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Λέσβος: Επιδότηση ενοικίου για τους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε ο Σπίρτζης



Εκατόν πενήντα σπίτια, από τα συνολικά 254 που ελέχθησαν την Τρίτη, έχουν κριθεί ακατοίκητα στη Βρίσα και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Λέσβο ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη Τύπου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ όπως είπε ο υπουργός δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα από τα οποία τα 12 κρίθηκαν κατάλληλα ενώ για τα άλλα δυο αναμένονται τα αποτελέσματα αργά απόψε.

Στους ελέγχους συμμετέχουν 100 μηχανικοί του υπουργείου και άλλων υπηρεσιών.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοσθεί και στη Λέσβο το σύστημα της επιδότησης ενοικίου όπως έγινε και στο σεισμό της Κεφαλονιάς, δεν θα στηθούν δηλαδή καταυλισμοί.

Στους σεισμόπληκτους της Λέσβου θα εφαρμοσθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αρωγής από το νόμο όπως επίσης θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην πληρωμή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ . Ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε , που αντιμετωπίζονται θετικά . Το σύνολο των μέτρων θα ανακοινωθεί στη Αθήνα όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης .

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus