Διυλιστήριο: Μπλόκο του υπουργείο Μεταφορών στο γύρισμα των χιλιομέτρων σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μπλόκο του υπουργείο Μεταφορών στο γύρισμα των χιλιομέτρων σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα



Του Γιώργου Κ. Ανδρή

andris@enikonomia.gr

Τέλος στο γύρισμα των χιλιομέτρων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μεταφορών με σχετική εγκύκλιο.

Ειδικότερα στην σχετική εγκύκλιο αναγράφεται χαρακτηριστικά πως είναι υποχρεωτική η αναγραφή της ένδειξης χιλιομέτρων στην Άδεια Κυκλοφορίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ή ένδειξη χιλιομέτρων θα λαμβάνεται από το πιστοποιητικό ταξινόμησης που εκδίδεται από τις τελωνειακές αρχές.

Μάλιστα έχει δημιουργηθεί στο Μηχανογραφικό Σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας αυτοκίνητων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών νέος ειδικός κωδικός «173» με λεκτική ονομασία: «ΧΛΜ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ:» τον οποίο θα συμπληρώνετε κατά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας αυτοκίνητου οχήματος, προς συμμόρφωση των παραπάνω.

Στελέχη από την αγορά αυτοκινήτου εκτιμούν πως με την εν λόγω εγκύκλιο σίγουρα θα περιοριστεί το φαινόμενο του γυρίσματος των χιλιομέτρων. Παράλληλα τα χιλιάδες εισαγόμενα μεταχειρισμένα που έχουν ήδη πουληθεί κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τη γνησιότητα των διανυθέντων χιλιομέτρων...

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την σχετική απόφαση στο άρθρο 8 όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus