Διυλιστήριο: Καρατζαφέρης: 6,6 Εκατ. Δολάρια Μετρητά, 20 Εκατ. Ευρώ Σε Ακίνητα - 85 ερωτήσεις -πίεση είχαν κάνει Γεωργιάδης - Πλέυρης για εξοπλιστικά

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Καρατζαφέρης: 6,6 Εκατ. Δολάρια Μετρητά, 20 Εκατ. Ευρώ Σε Ακίνητα - 85 ερωτήσεις -πίεση είχαν κάνει Γεωργιάδης - Πλέυρης για εξοπλιστικά

Από παλιότερη ανάρτηση του 2014, αλλά μια που διερευνόνται τα εξοπλιστικά δεν πρέπει να ξεχνάμε 
Γιατί κινδυνεύει να πάει φυλακή μόνο από το «πόθεν έσχες» του■ Τι έκρυβαν οι 85 ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά που κατέθεσε στη Βουλή σε 4 χρόνια■ Βίλες 18 εκατ. ευρώ στο Ψυχικό ανήκουν σε δύο αξιωματικούς πουεμπλέκονται■ Έρευνες των αρχών στο σπίτι, στο εξοχικό και στο γραφείο του Θωμά Λιακουνάκου

Σφίγγει ασφυκτικά ο πολιτικός και δικαστικός κλοιός γύρω από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη με τις νέες αποκαλύψεις για ανάμειξη του ονόματός του στο σκάνδαλο με τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι στην offshore εταιρεία Catalina Ltd, που φέρεται να ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη, έχει πιστωθεί το συνολικό ποσό των 6,6 εκατ. δολαρίων, ενώ έχει στην κατοχή της και ακίνητα σε ένα από τα οποία στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός του προέδρου του ΛΑΟΣ, ΑΡΤ TV.

Η υπόθεση προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας για την προμήθεια της πρώτης σύμβασης των ελικοπτέρων Super Puma που υπεγράφη το 2000 βρίσκονται και απόστρατοι στρατιωτικοί με μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε κλοιό βρίσκεται ο μεγαλοεπιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος κατηγορείται για μια σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Λιακουνάκος, μέσω της μητρικής εταιρείας του Axon, υπήρξε ο άνθρωπος που επωφελήθηκε όσο κανείς από τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 1996-2008, λαμβάνοντας συμβόλαια αξίας περί τα 3 δισ. ευρώ… Την Πέμπτη εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς συνοδευόμενοι από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο στην κατοικία και το συγκρότημα γραφείων του Λιακουνάκου αναζητώντας ντοκουμέντα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνα για τα εξοπλιστικά. Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα κατ’ οίκον ερεύνης για ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από την άλλη πλευρά, η αποφυλάκιση του Αντώνη Κάντα, αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, που όχι μόνο συνεργάστηκε με τους ανακριτές αλλά επιπλέον επέστρεψε στο Δημόσιο 14 εκατ. ευρώ με τα οποία είχε δωροδοκηθεί, στέλνει το μήνυμα ότι όσοι συνεργάζονται και βοηθούν να ξηλωθεί το κύκλωμα αλλά και επιστρέφουν στο κράτος τις μίζες θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης. Αν και μέχρι στιγμής ο κ. Καρατζαφέρης, επιμένοντας να υποστηρίζει ότι του «την έστησαν», αποφεύγει να διευκρινίσει την ακριβή σχέση που τον συνδέει με την επίμαχη offshore, οι ορκωτοί λογιστές που με δικαστική εντολή κάνουν φύλλο και φτερό το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΛΑΟΣ ανακάλυψαν, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», ότι στην πρώτη δήλωση που είχε υποβάλει προ εικοσαετίας στη Βουλή, όταν πρωτοεξελέγη βουλευτής, είχε εμφανιστεί ως ιδιοκτήτης της Catilina Ltd. Στη συνέχεια, όμως, καθώς αρχικά απαγορεύτηκε και ακολούθως ποινικοποιήθηκε η συμμετοχή πολιτικών σε εξωχώριες εταιρείες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που ήταν βουλευτής μέχρι το 2012 και έχει ακόμη υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες», έπαψε να δηλώνει την Catilina Ltd, όπως και μια δεύτερη εξωχώρια εταιρεία με την επωνυμία Homeric, η οποία με βάση τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου ανήκει επίσης στον κ. Καρατζαφέρη. Ο φάκελος με τα στοιχεία από τις δηλώσεις που έχει υποβάλει ο κ. Καρατζαφέρης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από το 1994 αναμένεται να αποσταλεί εντός της εβδομάδας στη Δικαιοσύνη, γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει στην άσκηση δίωξης κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Παρά τα αρχικώς θρυλούμενα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται από την προεδρία του κόμματος που ίδρυσε το 2000. Στις φειδωλές απαντήσεις που δίνει μέσα από το προφυλαγμένο περιβάλλον του δικού του τηλεοπτικού σταθμού διατυπώνει ερωτήματα για τον χρόνο ανακίνησης του ζητήματος που συμπίπτει με την άνοδο που είχε στις τελευταίες ευρωεκλογές το κόμμα του -έφτασε το 2,69% από 1,58% που είχε στις βουλευτικές κάλπες του Ιουνίου του 2012- και τα συσχετίζει με τις συζητήσεις του προηγούμενου διαστήματος περί ενδεχόμενης επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.

Οι συζητήσεις αυτές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ από το Μέγαρο Μαξίμου ή τη Συγγρού, κάτι στο οποίο επιμένουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αντιδρούσαν δημοσίως, όπως η Φωτεινή Πιπιλή που είχε δηλώσει: «Δεν θέλουμε σούργελα στη Ν.Δ.», ή παρασκηνιακά, όπως συνέβαινε με καραμανλικούς βουλευτές, ή και με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε συγκρουστεί σφοδρά με τον κ. Καρατζαφέρη και την προσπάθειά του να τον συνδέσει με σκάνδαλα κατά την περίοδο της υπουργίας του στο Πεντάγωνο.

85 ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά σε 4 χρόνια!

Πώς η επιμονή Καρατζαφέρη και βουλευτών του ΛΑΟΣ να απασχολούν τη Βουλή με συμβάσεις εξοπλισμών σταμάτησε ξαφνικά όταν το κόμμα μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Περίεργη επιμονή σε ζητήματα που σχετίζονται ευθέως με συμβάσεις εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων επεδείκνυαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κατά την παρουσία τους στη Βουλή. Είναι ενδεικτικό ότι η έρευνα του «ΘΕΜΑτος» στα αρχεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου έδειξε ότι ο ίδιος και συγκεκριμένοι βουλευτές του κατέθεσαν συνολικά 85 ερωτήσεις για συμβάσεις εξοπλισμών σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών.

Ειδικότερα, από τον Νοέμβριο του 2007 ως τον Οκτώβριο του 2009 κατατέθηκαν περίπου 45 ερωτήσεις προς τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ από τον Μάιο του 2010 ως τον Σεπτέμβριο του 2011 40 ερωτήσεις προς τους τότε υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Μπεγλίτη. Ξαφνικά, από τον Οκτώβριο του 2011 και μετά (ως τον Μάιο του 2012, οπότε διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές), σταματά η κατάθεση σχετικών ερωτήσεων, με αποτέλεσμα ορισμένοι σήμερα να συνδέουν την αλλαγή τακτικής με την είσοδο του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το σύνολο των συγκεκριμένων κειμένων αφορά αποκλειστικά στην αλλαγή-τροποποίηση συμβάσεων, στην ανάγκη αντικατάστασης οπλικών συστημάτων και τεθωρακισμένων και στην προμήθεια βλημάτων.

Σκιές στην ερώτηση για τα Super Puma

Μεταξύ αυτών εντοπίζεται και ερώτηση (14/9/2010) των κυρίων Αδωνη Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη, που επανέφερε στο φως δημοσίευμα της «Αυγής» της περασμένης εβδομάδας, για τη σύμβαση των ελικοπτέρων Super Puma. Πρόκειται για την προμήθεια που ερευνά η Δικαιοσύνη και για την οποία ελέγχεται ο κ. Καρατζαφέρης. Οι συντάκτες εμφανίζοντας το έγγραφο αναρωτιούνται εάν με το αζημίωτο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μέσω των βουλευτών του, κατέθετε ερωτήσεις και ασκούσε πίεση για τη συγκεκριμένη προμήθεια.Στην ίδια λογική, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε να ελεγχθούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δύο βουλευτών που σήμερα ανήκουν στην Κ.Ο. της Ν.Δ. Από την πλευρά τους οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης απειλούν με μηνύσεις και αγωγές και μιλούν για λασπολογίες και χυδαιότητες. Τι λέει όμως το κείμενό τους;

Στην ουσία ζητούσαν την αναθεώρηση της σύμβασης που είχε υπογράψει ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης (15/4/2009) για την προμήθεια δύο ελικοπτέρων Super Puma. Ως βασική αιτιολογία εμφανίζουν το γεγονός ότι η σύμβαση δεν προέβλεπε ελληνική βιομηχανική συμμετοχή και αντισταθμιστικά ωφελήματα (Α/Ω), καθώς και ποινικές ρήτρες υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Οντως η ερώτηση δεν φαίνεται να υπερασπίζεται τη σύμβαση και πολύ περισσότερο την προμηθεύτρια εταιρεία. Πάντως, στελέχη που γνωρίζουν τα ζητήματα εξοπλισμών αναφέρουν ότι προκαλεί ερωτήματα η αναφορά των βουλευτών στην απουσία των Α/Ω και κατ’ επέκταση το αίτημά τους να αναθεωρηθεί η σύμβαση για να συμπεριληφθούν. Κι αυτό γιατί είναι πλέον γνωστό ότι οι συμβάσεις Α/Ω αποτέλεσαν ασφαλή αγωγό για διακίνηση μιζών και μαύρου χρήματος, με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης να αποφασίσει πριν από μερικούς μήνες να τα καταργήσει.
Πηγή: protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus