Διυλιστήριο: Τα γαλλικά μαύρα ταμεία στην εποχή του Κώστα Σημίτη

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Τα γαλλικά μαύρα ταμεία στην εποχή του Κώστα Σημίτη

Με καθυστέρηση 12 ετών μαθαίνουμε και για τα γαλλικά μαύρα ταμεία -παρόμοια με τα μαύρα ταμεία της γερμανικής Siemens – που εξασφάλιζαν μίζες για Έλληνες πολιτικούς, για κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες.

Ο μόνος που δεν ξέρει και δεν άκουσε τίποτα για όλ’ αυτά είναι ο Κώστας Σημίτης. Με καθυστέρηση 12 ετών βγαίνουν στη φόρα εδώ στην Ελλάδα, τα παζάρια που έγιναν για τις προμήθειες της Ολυμπιάδας του 2004. Γερμανοί και Γάλλοι, εδώ και χρόνια μάζεψαν τα άπλυτά τους, αν θέλετε κάλυψαν τα νώτα τους, προφύλαξαν τους Χριστοφοράκους.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα αυτοί που ήταν υπεύθυνοι και αρμόδιοι δεν άκουσαν τίποτα. Πρώτος απ’ όλους ο Κώστας Σημίτης. Επί κυβερνήσεως του οποίου σφύριζαν οι μίζες και κυκλοφορούσαν μεσάζοντες Έλληνες και ξένοι, λαμόγια κάθε κατηγορίας.

Ο κ. Σημίτης όμως δεν ξέρει τίποτα και το μόνο που μας λέει είναι πως η διαφθορά είναι ανθρώπινη αδυναμία, ένα κοινωνικό φαινόμενο. Θα μπορούσαμε και αυτό να το συζητήσουμε, αν δεν ήταν ο Κ. Σημίτης ο οποίος θέλει ακόμα και σήμερα να ορίσει τις εξελίξεις στη χώρα.

Αν δεν ήταν από τους πρώτους που κουνάνε το δάκτυλο, που μιλάνε για το λαϊκισμό, που προτείνουν συσπείρωση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να σωθούμε. Εμπλέκεται στη σημερινή πολιτική και κατηγορεί όλους όσους τον διαδέχτηκαν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην πρωθυπουργία. Φταίνε όλοι, εκτός από τον ίδιο.

Στη θητεία του λοιπόν η Siemens μεγαλούργησε, λάδωνε πρόσωπα των κυβερνήσεών του. Βγαίνουν συνεχώς στοιχεία, μετά από τόσα χρόνια, για λαδώματα στην Ελλάδα από Γάλλους και από Αμερικανούς. Για μάχες των ξένων ποιος θα πρωτολαδώσει Έλληνες δημόσιους λειτουργούς, διαχρονικά. Και το κορυφαίο. Οι Γάλλοι και Γερμανοί τον κατηγόρησαν και συνεχίζουν να τον κατηγορούν ότι έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ με ψεύτικα στοιχεία. Εξαιτίας αυτής της κατηγορίας η χώρα έχει διασυρθεί και έχει ταπεινωθεί. Είμαστε όλοι ψεύτες, απατεώνες, τεμπέληδες, αλλά το ψέμα για το οποίο μιλάνε, έγινε επί της δικής του διακυβέρνησης. Και στη θητεία του υπεγράφησαν θηριώδεις συμβάσεις για έργα και προμήθειες. Με τι αντίτιμο; Διότι εδώ βγαίνουν συνεχώς στοιχεία για μαύρα ταμεία;

Όλ’ αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το χρέος;

Και ενώ όλο και καινούργια στοιχεία σφυρίζουν δίπλα μας, στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ανακάλυψαν την… αλήθεια. Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκαν τον Τσίπρα να του φορτώσουν τα πάντα, ακόμα και τη χρεοκοπία. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό. Διότι κατηγορώντας τον Αλέξη, κοιτάζουν προς εμάς τους πολλούς λέγοντας ότι ήρθε η ώρα της Αλήθειας για όλους μας. Δηλαδή να πάψουμε να φωνάζουμε, να πάψουμε να ελπίζουμε, να πάψουμε να έχουμε κακές σκέψεις για τον Σόιμπλε. Να πάψουμε να κοιτάμε στο παρελθόν. Να κοιτάμε μόνο την ανηφόρα.

Αυτή είναι η δική τους αλήθεια. Είναι όλοι αθώοι, πλην Τσίπρα. Και εμείς πρέπει να ακούμε...


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus