Διυλιστήριο: H Samsung εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Innoetics

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

H Samsung εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Innoetics



Η εταιρία Innoetics του λημνιακής καταγωγής Αιμίλιου Χαλαμανδάρη στη Samsung

ΑΘΗΝΑ. Ο λημνιακής καταγωγής, Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, είναι ο συνιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας Innoetics (www.innoetics.com), μιας startup με αριστεία την συνθετική ομιλία, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Samsung Electronics.

Η Innoetics είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρία στις τεχνολογίες φωνής και τεχνοβλαστού του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» (www.athenarc.gr).

Το ακριβές ποσό της εξαγοράς εικάζεται ότι αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τοποθετείται στις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και ως τη μεγαλύτερη άμεση εξαγορά spin-off ελληνικού ερευνητικού/ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες. Για 10 χρόνια η Innoetics αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία (Text-to-Speech Synthesis).

Η Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», τους Αιμίλιο Χαλαμανδάρη (διευθύνων σύμβουλος), Σωτήρη Καραμπέτσο και Σπύρο Ράπτη, αναπτύσσοντας και διαθέτοντας τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία (Text-to-Speech Synthesis).

Οι τεχνολογίες αυτές, μαζί με την αναγνώριση φωνής, αποτελούν σήμερα τη σημαντικότερη παράμετρο στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών, κάτι που ενισχύεται από την αυξανόμενη καθημερινή χρήση φωνητικών/διαλογικών ψηφιακών βοηθών (όπως η Siri της Apple, το Cortana της Microsoft και το Google Assistant της Google).

Ο λημνιακής καταγωγής, Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, σύμφωνα με στοιχεία από το βιογραφικό του σημείωμα, έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ από το ΕΜΠ το 2000 και περάτωσε την πτυχιακή του διατριβή σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και θέμα: «Σύνθεση στο Πεδίο του Χρόνου: Αλγόριθμος Επιλογής Βέλτιστου Διφώνου».

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Επεξεργασία Ψηφιακών Σημάτων και Τηλεπικοινωνιών από το Imperial College του Λονδίνου το 2001, με θέμα διατριβής: «Μεταμόρφωση Φωνής Μέσω Προσωδιακών και Φασματικών Χαρακτηριστικών».

Ανήκει στο ερευνητικό δυναμικό του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου από τον Οκτώβριο του 2001, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, Ευρωπαϊκών και εθνικών (ενδεικτικά ΕΥΦΩΝΟΝ, MUSICNETWORK, IMUTUS, HEARTS, SOL, VEMUS, MobiTalk, INTERREG-III), όπως επίσης και στην ανάπτυξη προϊόντων του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ενδεικτικά All Greek to Me!, Εκφωνητής+).

Η εξαγορά


Η Innoetics θα συνεχίσει την ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για την επέκταση της χρήσης φωνητικής αλληλεπίδρασης με καθημερινές τεχνολογίες, όντας πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τη λειτουργία της στην Αθήνα.

Η Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από ταλαντούχους και οραματιστές ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στις τεχνολογίες φωνής.

Αποτελεί πραγματική ιστορία επιτυχίας μιας ελληνικής νεοφυούς εταιρίας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. CEO της Innoetics είναι ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νιών του ΕΚΠΑ, δήλωσε:

«Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του «Αθηνά» είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για την εξαιρετική και μοναδική αυτή επιτυχία της Innoetics.

Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung.

Το «Αθηνά» θα αξιοποιήσει αυτήν την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Πηγή www.netweek.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus