Διυλιστήριο: Ο Βενιζέλος προειδοποιεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αντισυνταγματικότητα (!!!)

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ο Βενιζέλος προειδοποιεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αντισυνταγματικότητα (!!!)



Υποδεικνύει στον Πρόεδρο ποια στάση πρέπει να κρατήσει


Σε μέγα... ιεροεξεταστή της συνταγματικής νομιμότητας έχει αυτοανακηρυχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιούργημα του οποίου ήταν -θυμίζουμε- ο θλιβερός «νόμος περί ευθύνης υπουργών», ο οποίος οδήγησε ουσιαστικά στην ατιμωρησία. Ο κ. Βενιζέλος σε ακόμη μια έξαρση... ακαδημαϊκής αυθεντίας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να αποτρέψει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα, βγάζοντας την ετυμηγορία ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πράξη αντισυνταγματική, ακόμη κι αν το δημοψήφισμα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά όταν δεν διατείνεται ότι ελάφρυνε το χρέος -παρά τον αντίλογο ότι έτσι ρήμαξαν τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, δημόσιων νοσοκομείων, πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων φορέων-, αρέσκεται να επιδεικνύει τη νομική εμπειρία του και το γεγονός ότι έλαβε την πανεπιστημιακή υφηγεσία στα 27 χρόνια του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον υπέρτατο ειδήμονα στα ζητήματα του συνταγματικού δικαίου.

Ουδείς βέβαια μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας εξαιρετικά εύστροφος άνθρωπος με πλούσιες νομικές γνώσεις, τις οποίες, όμως, δεν χρησιμοποίησε πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό, αλλά συχνά για να υπηρετήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

Παραδείγματος χάριν, το 1996, ως υπουργός Δικαιοσύνης με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, όταν επέτρεψε να περάσει ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο νομοθέτημα με μερικές... περίεργες αλλαγές στα άρθρα 216 και 242 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούσαν το αδίκημα της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης αντίστοιχα, μεταβάλλοντας τις προϋποθέσεις για να θεωρείται κακούργημα.

Οι... κακές γλώσσες λένε ότι από τη συγκεκριμένη αλλαγή ευνοήθηκαν κάποιοι συμπατριώτες του Θεσσαλονικείς που κατηγορούνταν για σκάνδαλο παράνομων μετεγγραφών φοιτητών. Υπήρξε, επίσης, εμπνευστής του νόμου 2328/1995, που υποτίθεται ότι θα έβαζε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Η συνέχεια, βέβαια, αποδείχτηκε διαφορετική, αφού ο «νόμος Βενιζέλου» και οι «προσωρινές» άδειες που δόθηκαν χαριστικά τότε οδήγησαν στη σημερινή ασυδοσία στον χώρο των ΜΜΕ. Συνεπώς, ο κ. Βενιζέλος μάλλον πρέπει να θεωρείται ο τελευταίος που δικαιούται να δίνει μαθήματα συνταγματικής νομιμότητας.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus