Διυλιστήριο: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ... ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ... ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ


Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καλείται από τις φορολογικές αρχές να πληρώσει 3.282.273 ευρώ εξ ημισίας με τον πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη, ενώ παράλληλα έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου διετέλεσε «τυπικά» μόλις 113 μέρες άμισθος πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν όπως ισχυρίζεται (από 1 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2013), ενώ καθήκοντα προέδρου εκτελούσε ο τότε αντιπρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης. Αυτό όμως το διάστημα ήταν αρκετό για να εμπλακεί σε μια περιπέτεια.

Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων πραγματοποίησε στο Ερρίκος Ντυνάν έλεγχο για τις χρήσεις της τριετίας 2010-2013. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή κατά το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν ο εν λόγω δικαστικός.

Μετά τον έλεγχο στον πρώην δικαστικό λειτουργό επιβλήθηκαν τα απαγορευτικά μέτρα (διασφαλιστικά μέτρα) που προβλέπει ο νόμος 4174/2013. Δηλαδή, δέσμευση της περιουσίας του, των τραπεζικών του λογαριασμών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα σε βάρος του επιβλήθηκαν:

α) απαγόρευση μεταβίβασης των περιουσιακών του στοιχείων, β) δέσμευση του 50% όλων των τραπεζικών λογαριασμών του και γ) δέσμευση του 50% του περιεχομένου των θυρίδων του (χρήματα, κ.λπ.) σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ακόμη, καλείται το επίμαχο ποσό των 3.282.273 ευρώ, να το πληρώσει μαζί με τον Ανδρέα Μαρτίνη (50% ο καθένας, δηλαδή 1.641.136 ευρώ έκαστος).

Τελικά, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέφυγε στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά η ενδικοφανής προσφυγή του, όπως λέγεται, απορρίφθηκε. Έτσι, ζήτησε καταφύγιο στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών, αλλά και εκεί η αίτησή του είχε την ίδια τύχη, απορρίφθηκε.

Οι πρωτοδίκες έκριναν ότι νόμιμα επιβλήθηκαν σε βάρος του πρώην συνάδελφου τους τα διασφαλιστικά μέτρα, αφού διετέλεσε πρόεδρος του νοσοκομείου το επίμαχο διάστημα.

Μάλιστα, απορρίφθηκε ως αβάσιμος ο ισχυρισμός του ότι «δεν ευθύνεται διότι δεν προέβη σε πραγματική διοίκηση» του νοσοκομείου.

Οι συνάδελφοι του απάντησαν ότι για την επιβολή των σε βάρος του μέτρων δεν απαιτείται να αποδείξει την πραγματική ενασχόλησή του με την διοίκηση του νοσοκομείου, αρκεί το ότι η ιδρυτική νομοθεσία του αναφέρει, ότι ο πρόεδρος του «διοικεί, εκπροσωπεί και δεσμεύει» το Ερρίκος Ντυνάν.

Εξάλλου, οι φορολογικές αρχές, «είχαν δέσμια αρμοδιότητα» για την έκδοση της καταλογιστικής πράξης και την επιβολή διασφαλιστικών μέρων σε βάρος του, εφόσο διαπίστωσαν φοροδιαφυγή.

Μετά από όλα αυτά, ο πρώην αντιπρόεδρος ζητεί τώρα την αναίρεση της αρνητικής για εκείνον απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πηγή www.tanea.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus