Διυλιστήριο: VIDEO - Ο Μιχάλης Καρλούτσος σε θέση κλειδι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

VIDEO - Ο Μιχάλης Καρλούτσος σε θέση κλειδι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ



Σε ελληνικά χέρια περνά το Τμήμα Πρωτοκόλλου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς επικεφαλής του διορίστηκε ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να δηλώνει «περήφανος Ελληνοαμερικανός και πολύ περήφανος Ελληνορθόδοξος χριστιανός»!

Ο λόγος για τον Μιχάλη Καρλούτσο, τον γιο του πρωτοπρεσβύτερου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, πατέρα Αλεξ Καρλούτσου, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία τόσο στον χώρο της πολιτικής όσο και στις δημόσιες σχέσεις. «Είναι μία καταπληκτική ευλογία και τιμή για μένα και ελπίζω ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων ως επικεφαλής του Πρωτοκόλλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» δήλωσε ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης. «Σε όλη μου τη ζωή ήθελα να υπηρετήσω τις ΗΠΑ και χαίρομαι που θα μπορέσω να το κάνω τώρα σε αυτή την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά. Εξηγώντας τη φύση της εργασίας του, ανέφερε ότι «το Γραφείο Πρωτοκόλλου προάγει την υπεράσπιση της διπλωματίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το ονομάζουν “το πρώτο χέρι της διπλωματίας” και ο επικεφαλής της διπλωματίας είναι ο υπουργός Εξωτερικών. Καθιερώνουμε το Πρωτόκολλο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης ανά τον κόσμο με την οποία έχουμε σχέσεις».

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα με τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό και, συγκεκριμένα, αν θα μιλούσε στον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών, ο Μιχάλης Καρλούτσος δεν δίστασε να αναφέρει: «Ολοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι πρεσβεύω. Είμαι πολύ υπερήφανος Ελληνοαμερικανός και πολύ υπερήφανος Ελληνορθόδοξος χριστιανός και δεν θα ντραπώ ποτέ να εκφράσω τη γνώμη μου ιδιαίτερα για τα θέματα που γνωρίζω. Οπότε για τα θέματα που ενδιαφέρουν την κοινότητά μας, είτε είναι η Κύπρος είτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ή το όνομα της Μακεδονίας ή η Βόρειος Ηπειρος, από την οποία, όπως γνωρίζετε, κατάγεται η μητέρα μου, αυτά είναι θέματα τα οποία σημαίνουν τα πάντα για μένα».



Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus