Διυλιστήριο: Ένοχος ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ένοχος ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Της Άννας Κανδύλη

Την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή των δυο ετών με τριετή αναστολή, για το ένα από τα 3 σκέλη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος που αντιμετώπιζε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, του επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Το δικαστήριο συγκεκριμένα τον καταδίκασε, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επειδή δεν ενημέρωσε τα μελή της Αρχής για την αποστολή το 2020, των στατιστικών στοιχείων που αφορούσαν το έλλειμμα του 2009 στη EUROSTAT.

Αντίθετα οι δικαστές τον αθώωσαν για τα αλλά δυο σκέλη της κατηγορίας που αντιμετώπιζε και συγκεκριμένα για την παράλληλη εργασία του επί 6 μήνες τόσο στην ΕΛΣΤΑΤ όσο και στο Δ.Ν.Τ καθώς και για τη μη σύγκλιση του Συμβουλίου της Αρχής.

"Στον Ανδρέα Γεωργίου επιβλήθηκε η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή των 2 ετών με τριετή αναστολή, λόγω της απαξίας της πράξης του" όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας Λαμπρός Πατσαβέλλας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus