Διυλιστήριο: Μαρέβα Μητσοτάκη στην Die Welt: Το κλίμα βελτιώνεται από την προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Μαρέβα Μητσοτάκη στην Die Welt: Το κλίμα βελτιώνεται από την προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Σε πλήρη σύγχυση !!!''

«Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης έρχονται καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της Die Welt από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι «η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και οι Έλληνες αξιοποιούν την ευκαιρία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα,«(…) μετά από οκτώ χρόνιας συλλογικής κατάθλιψης πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, τουλάχιστον εν μέρει. 'Θα έλεγα ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία', λέει η Μαρέβα Γκραμπόβσκι, συνιδρύτρια του fashion brand Zeus + Dione και επικεφαλής της ΜΚΟ Endeavor Greece που συμβουλεύει επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Κινητικότητα δεν υπάρχει μόνον στον χώρο των start-up, και η τέχνη αρχίζει να συνέρχεται. Σε παραμελημένες συνοικίες ανοίγουν νέες γκαλερί, εστιατόρια και καφέ».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Deutsche Welle, «τους πρώτους μήνες του έτους η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά ενώ για όλη τη χρονιά συνολικά αναμένεται ένα συν της τάξης του 2%, το οποίο θα συνιστούσε ουσιαστική μεταβολή. Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να προσπαθούσε κάθε τόσο να ενθαρρύνει τους συμπολίτες του, ωστόσο στο χώρο των start-up δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του.

«Εάν εξέλθουμε τώρα από την κρίση θα είναι παρά τον Τσίπρα και όχι εξαιτίας του Τσίπρα», λέει η κ. Γκραμπόβσκι. Αυτό που βελτιώνει το κλίμα, όπως λέει, είναι η προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής. Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν το 2018 και στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Αυτό οφείλεται και στο ότι οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία, την οικογενειοκρατία και την υψηλή φορολογική επιβάρυνση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή www.liberal.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus