Διυλιστήριο: Η Πολεμική Αεροπορία θα στεγάσει τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Η Πολεμική Αεροπορία θα στεγάσει τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Επιτέλους καταλάβαμε ότι το Ελληνικό κράτος πρέπει να λειτουργεί σαν ένα ενιαίο σύνολο και όλο μαζί να λειτουργεί προς την εξυπηρέτηση των πολιτών του και όχι να τους κάνει την ζωή δύσκολη. Δεν είναι δυνατόν π.χ. ένας δήμος να θέλει να χρησιμοποιήσει αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στον δήμο του, και επειδή αυτές ανήκουν στο Υπουργείο Αθλητισμού να τις αφήνουν να ρημάζουν. Ελπίζουμε επιτέλους να αρχίζουμε να χαιρόμαστε ως πολίτες που ανήκουμε στην ΟΜΑΔΑ που λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...''

Πριν από μία εβδομάδα περίπου ο Δήμαρχος Θήρας κος Ζώρζος είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 «Η φωνή του Αιγαίου» για το θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών ότι «έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Από το υπουργείο μας λένε βοηθήστε και εμείς τους λέμε λύστε μας τα χέρια. Δεν υπάρχουν σπίτια, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Κάνω έκκληση στους κατοίκους: Υιοθετήστε για λίγο έναν εκπαιδευτικό»!

Βλέπετε, οι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές κυρίως) που βρέθηκαν στη Σαντορίνη λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς αντιμετώπισαν πρόβλημα στέγασης και έφτασαν στο σημείο να κοιμούνται στις παραλίες. Αποτέλεσμα; Να έχουμε παραιτήσεις αλλά και ουκ ολίγα επικριτικά σχόλια και έναν διαδικτυακό πόλεμο. Και τώρα; Λέτε να δώσουν την λύση οι Ένοπλες Δυνάμεις; Όπως όλα δείχνουν η Πολεμική Αεροπορία θα βάλει πλάτη. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Καμμένο και τον Δήμαρχο Θήρας κο Νικόλαο – Αναστάσιο Ζώρζο στο γραφείο του πρώτου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο ενημέρωσης « Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο συναντήθηκε χθες (Πέμπτη 21/9) στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θήρας, κος Νίκος Ζώρζος. Στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκε η δυνατότητα στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στη Σαντορίνη με τη χρησιμοποίηση των υπηρεσιακών οικιών της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στην περιοχή του αεροδρομίου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να επισκεφθεί τη Σαντορίνη το προσεχές διάστημα εξετάζοντας μάλιστα το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κατοικιών».

Μάλιστα ο κος Ζώρζος μιλώντας στην ιστοσελίδα newbeast.grσημείωσε ότι «Ήταν μία γόνιμη συνάντηση με θέμα αυτό που αναφέρει και το ΥΠΕΘΑ στο δελτίο Τύπου του. Αναμένουμε την έλευση του υπουργού στη Σαντορίνη προκειμένου να εξεταστούν και από κοντά οι λεπτομέρειες. Η συνάντηση είχε να κάνει μόνο με την στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων. Για αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα εξασφαλίζουν οι επιχειρηματίες κάποια στέγη. Το πρόβλημα οξύνθηκε με τον διορισμό των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών. Επτά στην πρωτοβάθμια και είκοσι δύο στη δευτεροβάθμια. Αντιλαμβάνεστε πως ακόμα η Σαντορίνη έχει τουριστική κίνηση με αποτέλεσμα να μην βρίσκονται εύκολα κατοικίες. Η δυνατότητα θα αφορά γενικότερα τους δημόσιους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα κάποιους στεγάζουμε εμείς αλλά όχι με άνεση και αυτοί είναι γιατροί, λιμενικοί και πυροσβέστες, ένας αριθμός αρκετά μεγάλος. Περιμένω στις αρχές του Οκτωβρίου την έλευση του υπουργού και εκεί θα δούμε από κοντά τις λεπτομέρειες».

Διασύνδεση ηλεκτρική

Βέβαια είχαμε κι άλλες συναντήσεις… Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανόλη Παναγιωτάκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διασύνδεση της Σαντορίνης με την ηπειρωτική Ελλάδα με καλώδιο, καθώς και η εκταμίευση χρημάτων για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που γίνονται στο νησί. Σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη 5ετία η Σαντορίνη θα έχει συνδεθεί με καλώδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς όμως να καταργηθεί ο τοπικός σταθμός, ο οποίος θα λειτουργεί ως εφεδρικός. Για το θέμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία πληρωμής και το θέμα θα διευθετηθεί το προσεχές διάστημα.

Υποστελέχωση

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, κο Κώστα Πουλάκη. Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και η δυσκολία να ανταποκριθεί το υφιστάμενο προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Θήρας επισήμανε ότι η ακύρωση των αποφάσεων του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας με Μηχανικούς οδηγεί σε αδιέξοδο τη λειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι παρά την έγκριση τριών προσλήψεων επιστημονικού προσωπικού (από τις δέκα που είχε αρχικά εισηγηθεί) η διαδικασία δεν έχει καν προχωρήσει από την πλευρά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το αίτημα δε του Δήμου Θήρας για αύξηση του αριθμού των προσλήψεων θα μπορέσει να προχωρήσει εφόσον ολοκληρωθούν οι τρεις πρώτες προσλήψεις.

Ο Δήμαρχος Θήρας ανέφερε επιπρόσθετα την επιτακτική ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων (το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει αγροτικές αποθήκες στην περιοχή Καμαρίου Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς Θήρας, για τις οποίες είναι δυνατόν αφού καταρτιστεί από κοινού – Πολιτεία και Δήμος – ένα πρόγραμμα μετασκευής τους σε οικίες, να δίνονται αντί συμβολικού μισθίου στις πλέον ευαίσθητες ομάδες των Δημοσίων Υπαλλήλων) και την ανέγερση σχολικού κτιρίου στο Καμάρι. Ο κος Πουλάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν το νησί , ενώ αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα με τα παραπάνω θέματα σε αρκετά νησιά της Ελλάδας. Υποσχέθηκε πάντως ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του θα προσπαθήσει να συνδράμει στην επίλυσή τους.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus