Διυλιστήριο: Στους εισαγγελείς οι αναφορές για την Τράπεζα Πειραιώς

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Στους εισαγγελείς οι αναφορές για την Τράπεζα Πειραιώς


Οι ελεγκτές της ΤτΕ έχουν διαπιστώσει παρατυπίες σε χορηγήσεις δανείων και διαδικασίες που άπτονται των capital controls κατά την περίοδο 2014-2016. Τα πρώτα στοιχεία έχουν σταλεί ήδη στην Αρχή Καταπολέμησης Χρήματος από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στα χέρια της αντιεισαγγελέως Άννας Ζαΐρη, η οποία προΐσταται της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφορές του πορίσματος κατόπιν ελέγχου που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος για τα πεπραγμένα στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,71% κατά την περίοδο 2014-2016.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι οι αναφορές που παραδόθηκαν στην αντιεισαγγελέα περιέχουν ονόματα υψηλόβαθμων στελεχών της προηγούμενης διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Όσο για το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο άμεσα και γνώση τόσο για τις αναφορές όσο και για το πόρισμα θα λάβει -αν δεν έχει ήδη γίνει- επισήμως και η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όπως προβλέπει η τυπική διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ενδελεχής έλεγχος που διεξήγαγαν το τελευταίο 7μηνο οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος κατέδειξε σωρεία παραβάσεων από στελέχη της διοίκησης κατά την περίοδο 2014-2016, που αφορούν πωλήσεις στεγαστικών δανείων μεγαλοστελεχών σε ξένα funds, χωρίς την παραχώρηση του ακινήτου, μετοχοδάνεια υψηλόβαθμων στελεχών τα οποία πουλήθηκαν σε funds και εν συνεχεία εξαγοράστηκαν στο 20% της αξίας τους, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά αλλά και παραβίαση των περιορισμών των capital controls μέσω των λογαριασμών μισθοδοσίας τους. Το θέμα ανέδειξε σήμερα το «Εθνος».

Ενήμερη η διοίκηση

Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ήταν εδώ και καιρό ενήμερη για το θέμα εξ ου και επιτάχυνε το έργο της αλλαγής του στελεχιακού της δυναμικού σε νευραλγικούς τομείς, όπως οι επιτροπές πιστοδοτήσεων και παρακολούθησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και άλλες.

Ήδη αρκετά στελέχη από την προηγούμενη διοικητική περίοδο έχουν αποχωρήσει από την Τράπεζα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποχωρήσουν σίγουρα άλλα δύο στελέχη.

Αναφορικά με το θέμα, σε σημερινή της ανακοίνωση η Πειραιώς σημειώνει ότι ««στο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Tράπεζας Πειραιώς, δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές. Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους. Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως».

Αναστασία Παπαϊωάννουa.papaioannou@euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus