Διυλιστήριο: Όχι από τους ΑΝΕΛ, ναι από το Ποτάμι το άρθρο για την αλλαγή φύλλου στα 15

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Όχι από τους ΑΝΕΛ, ναι από το Ποτάμι το άρθρο για την αλλαγή φύλλου στα 15



Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση και μία ψηφοφορία - θρίλερ, εγκρίθηκε τελικά επί της αρχής το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, παρά τη θύελλα των κοινωνικών, επιστημονικών και πολιτικών αντιδράσεων που προκάλεσε.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής με τις ψήφους 171 βουλευτές επί 285 παρόντων, ενώ «όχι» είπαν 114 βουλευτές.

Δεκτό επί της αρχής έγινε και το επίμαχο άρθρο 3 για την αναγνώριση αλλαγής φύλου από τα 15 έτη, με 148 ψήφους, με απώλειες ωστόσο για τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ το καταψήφισαν.

Πλήγμα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή της Γεωργίας Γενιά να ψηφίσει τελικά «Όχι» στο άρθρο 3, όπως και η απόφαση των Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Μάρκου Μπόλαρη να απέχουν από την ψηφοφορία.

«Ναι» στο επίμαχο άρθρο 3 ψήφισαν οι 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι έξι του Ποταμιού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Κώστας Ζουράρις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τα άρθρα 1,2,4,5,6 και 7 υπερψηφίστηκαν από 165 βουλευτές, ενώ 119 δήλωσαν όχι και ένας παρόν.

Την τροπολογία που αφορά την Ένωση Τουρκικής Θράκης υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού υπερψήφισαν επί της αρχής, τα άρθρα και την τροπολογία. Από τη ΝΔ δήλωσαν «Όχι» σε όλα πλην της τροπολογίας την οποία υπερψήφισαν. Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «'Οχι» σε όλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «Ναι» σε όλα και «παρών» στο άρθρο 3.

Πηγή www.newsbomb.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus