Διυλιστήριο: Ο κλέψας του κλέψαντος στη Siemens

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο κλέψας του κλέψαντος στη Siemens



Η έφεση στο «λάδωμα» και στη «ρεμούλα» φαίνεται πως ήταν προαπαιτούμενο πρόσληψης και απαραίτητα προσόν για τα στελέχη του γερμανικού κολοσσού Siemens, αφού ακόμα ένα εξ αυτών πιάστηκε με το δάχτυλο στο... μέλι!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung», η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (BKA), στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των Panama Papers, σημείωσε την πρώτη επιτυχία της κατάσχοντας 2.000.000 ευρώ από πρώην μάνατζερ της Siemens, ποσό καταχρασθέν και προερχόμενο από «μαύρα ταμεία» της εταιρίας στη Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία του Μονάχου έκανε έρευνα στα υποκαταστήματα της γερμανικής τράπεζας Commerzbank στη Φρανκφούρτη και στο Αμβούργο και κατέσχεσε 2.000.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι έχει καταχραστεί ο Χανς Γιόακιμ Κόλσντορφ προτού τα μεταφέρει από τη Νότια Αμερική στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάει δεν πάει μια δεκαετία περίπου από τότε που η εισαγγελία του Μονάχου έκρινε ότι ορισμένοι επικεφαλής της Siemens είχαν «λαδώσει» αξιωματούχους και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να εξασφαλίσουν συμβόλαια εκατομμυρίων, φροντίζοντας, φυσικά, και για το προσωπικό τους όφελος. Ο Κόλσντορφ, πρώην γενικός διευθυντής της Siemens για τις χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, ζει πλέον μόνιμα στο Μεξικό και για την ώρα δεν είναι σαφές κατά πόσο η Γερμανία θα ζητήσει την έκδοσή του, αν και έχει ήδη κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον του για απάτη, φορολογικά αδικήματα και ξέπλυμα χρήματος.

Η υπηρεσία που εδρεύει στο Βισμπάντεν, πάντως, έκανε σαφές πως οι έρευνές της θα συνεχιστούν, καθώς έχει στην κατοχή της 11.000.000 έγγραφα που δίνουν πληροφορίες για 290.000 εταιρίες σε 21 χώρες. Παράλληλα, αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι Πορτογάλοι εισαγγελείς απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες σε βάρος του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και σειρά άλλων αδικημάτων.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus