Διυλιστήριο: Eποχικό επίδομα ΟΑΕΔ έως 916 ευρώ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Eποχικό επίδομα ΟΑΕΔ έως 916 ευρώ



Από σήμερα οι αιτήσεις για το βοήθημα-ανάσα που αφορά περίπου 60.000 δικαιούχους

Μπορούν να το λάβουν οικοδόμοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό, καπνεργάτες, δασεργάτες, σερβιτόροι, χειριστές μηχανημάτων, απασχολούμενοι στα ναυπηγεία, ακόμα και ηθοποιοί


Ρεπορτάζ
Αγγελική Μαρίνου

Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ, που κυμαίνεται από 458 έως 916 ευρώ και χορηγείται κάθε φθινόπωρο σε 50.000 έως 60.000 δικαιούχους.
Παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ είχε έτοιμη τη σχετική εγκύκλιο, δεν μπορούσε ακόμα να τη δημοσιεύσει, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα γίνεται ή όχι η χορήγηση του επιδόματος σε δικαιούχους που πρόκειται να λάβουν σύνταξη, δεδομένου ότι πλέον η κατώτατη σύνταξη είναι η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και όχι η κατώτατη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι δικαιούχοι του επιδόματος που βγαίνουν φέτος στη σύνταξη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν ποσό (από κύρια και επικουρική) μεγαλύτερο των 495 ευρώ.

Σημειώνεται πως το ειδικό εποχικό επίδομα χορηγείται σε όσους ασκούν (έστω και για 50 μεροκάματα) κάποιο από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμος, λατόμος, ασβεστοποιός, πλινθοποιός, αγγειοπλάστης, δασεργάτης, ρητινοσυλλέκτης, καπνεργάτης, μουσικός μέλος του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτης, μισθωτός ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστής εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιός, τεχνικός κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστής και βοηθός χειριστής κινηματογράφου, ελεγκτής κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίας κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτός τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτης.

Συγκεκριμένα, οι οικοδόμοι λαμβάνουν επίδομα 678,06 ευρώ, οι σμυριδορύκτες Νάξου 916,30 ευρώ, οι δασεργάτες, οι καπνεργάτες, οι αγγειοπλάστες και εκείνοι που εργάζονται περιστασιακά στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη 641,41 ευρώ και όλες οι άλλες κατηγορίες επαγγελματιών από 458,15 ευρώ.

Δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα οι δικαιούχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα, όπως και όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά την περίοδο από 10/9/2017 έως 30/11/2017, εκτός από τους απασχολουμένους στον οικοδομικό κλάδο.

Πού γίνεται η υποβολή


Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω των ΚΠΑ ΟΑΕΔ ή οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Για όσους υποβάλουν την αίτησή τους μέσω των ΚΕΠ, η προθεσμία ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Η παραλαβή των δικαιολογητικών (όπου αυτά απαιτούνται) από τα ΚΠΑ θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus