Διυλιστήριο: VIDEO - Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή φύλου στα 15, το ίδιο και οι ΑΝΕΛ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

VIDEO - Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή φύλου στα 15, το ίδιο και οι ΑΝΕΛ


Αν και χθες στην Επιτροπή της Βουλής, υπερψήφισαν οι βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος

Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και το ίδιο θα κάνει και το κόμμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος Κώστας Κατσίκης.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κατσίκη δημιουργεί νέα σύγχυση ακόμα και για την δεδηλωμένη, δεδομένου ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως δεν θα στηρίζουν νομοσχέδια που δεν έχουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ακόμα και εάν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους.

«Από τα επτά άρθρα του νομοσχεδίου, ψηφίζουμε μόνο το πρώτο που είναι εισαγωγικό», διευκρίνισε ο βουλευτής μιλώντας στον Ant1. «Διαφωνούμε και καταψηφίζουμε», ήταν τα λόγια του κυρίου Κατσίκη.

Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει επέμβαση, αντιθέτως την αποκλείει, πρόκειται για διόρθωση φύλου και όχι για αλλαγή, και αυτό είναι ένα σημείο διαφωνίας των ΑΝΕΛ, πρόσθεσε και επιχείρησε να εξηγήσει με ένα παράδειγμα: Ενώ στα χαρτιά θα φαίνεστε γυναίκα, θα είστε άντρας, θα μπορείτε να συνάψετε σχέση με έναν άντρα που δηλώνει άντρας και ενώ θα είστε ένα ομόφυλο ζευγάρι, στην νομική διάσταση θα είστε ετερόφυλο και θα έχουμε έτσι ομόφυλα ζευγάρια που θα μπορούν να οδηγηθούν στο γάμο και αυτό είναι προϋπόθεση για την υιοθεσία. «Αυτό πάει να γίνει, εκεί αντιδράσαμε και γι' αυτό καταψηφίζουμε», διευκρίνισε.

Εν τούτοις, χθες, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, θετικά επί της αρχής ψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών, το ίδιο έκανε και η Ενωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χ.Α καταψήφισαν.

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές γίνεται από τους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων και όχι από κάθε βουλευτή ξεχωριστά γι αυτό και δεν εκδηλώθηκαν οι διαφωνίες όσων έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν.



Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus