Διυλιστήριο: Στις ΗΠΑ για τη Novartis η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Στις ΗΠΑ για τη Novartis η Εισαγγελέας Διαφθοράς


Κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, να συλλέξει στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis.

Ήδη, από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης έχουν ζητηθεί στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες επίσης διενεργούν μεγάλη έρευνα για την υπόθεση τόσο μέσω των μηχανισμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και σε ποινικό επίπεδο, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν στην αμερικανική δικαιοσύνη, δύο μάρτυρες, πρώην στελέχη της Novartis, στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η εταιρεία είχε δημιουργήσει δίκτυο με δωροδοκίες γιατρών δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και ιδιωτικών γιατρών, προκειμένου να εξασφαλίζει την προτίμησή τους για τα φαρμακευτικά της σκευάσματα, ενώ ερευνάται και τυχόν εμπλοκή στο θέμα κρατικών αξιωματούχων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο εισαγγελικοί λειτουργοί (από την Εισαγγελία Διαφθοράς) πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας, προχωρώντας σε κατάσχεση εγγράφων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών ήδη έχουν μπει τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της εταιρείας.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus