Διυλιστήριο: Χειροπέδες στον πρώην Πρόεδρο του ΟΑΣΘ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Χειροπέδες στον πρώην Πρόεδρο του ΟΑΣΘ



Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης για απλήρωτες εισφορές στο ΙΚΑ

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Για χρέη στο ΙΚΑ, ύψους 2.349.409 ευρώ, συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και πήρε τακτική δικάσιμο για τις 25 Ιουνίου 2018. Ο κ. Στεφανίδης διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη πληρώσει το 50% των χρεών του, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία που έχει ζητήσει από το ΙΚΑ για την υποβολή ένστασης.

«Οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν τον Φεβρουάριο του 2017. Σύμφωνα με τον νόμο, πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ. Παρ' όλα αυτά οδηγήθηκα στον εισαγγελέα. Είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση, για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό» είπε ο κ. Στεφανίδης, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι η αδυναμία καταβολής των εισφορών οφείλεται στο ότι το Δημόσιο δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα προς τον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με κύκλους της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, οι μέτοχοι για τα έτη 2015, 2016 και 2017 έλαβαν μερίσματα 14.775.734 ευρώ, 13.716.091 ευρώ και 7.605.990 ευρώ, αντίστοιχα. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι προκειμένου να καταβληθούν τα παραπάνω ποσά, δεν πληρώθηκαν ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ και υποχρεώσεις προς την Εφορία και προσθέτουν ότι οι οφειλές της προηγούμενης διοίκησης προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο φτάνουν τα 47.000.000 ευρώ.

Πάντως, επισήμως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς αναφέρει ότι η σημερινή διοίκηση του οργανισμού είναι διοίκηση εκκαθάρισης. «Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ήδη ξεκινήσει. Τα αποτελέσματά της θα φανούν μετά την ολοκλήρωσή της. Οι όποιες απαιτήσεις είτε υποχρεώσεις προς τρίτους του οργανισμού που αφορούν το προηγούμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Για το διάστημα μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης μέχρι σήμερα, ο οργανισμός καταβάλλει κανονικά τις υποχρεώσεις του προς ΙΚΑ, Δημόσιο και εργαζομένους, και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το σύνολο των προμηθευτών, έχοντας ήδη αποκαταστήσει τις σχέσεις που είχαν διακοπεί από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο κ. Παππάς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στη γενική απεργία, τα δρομολόγια θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus