Διυλιστήριο: Μια ενδεκάδα στη φυλακή για την απάτη στον ΟΣΕ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Μια ενδεκάδα στη φυλακή για την απάτη στον ΟΣΕ



Οκτώ υπάλληλοι και τρεις Ρομά

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν 11 από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους για το όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ. Ανάμεσά τους, οκτώ υπάλληλοι του οργανισμού, οι οποίοι φέρεται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα των Ρομά. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης και οι τρεις φερόμενοι ως αρχηγοί του κυκλώματος που με τις ενέργειές τους ζημίωσαν τον ΟΣΕ περίπου 7.000.000 ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι υπάλληλοι κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με τις αντίστοιχες μίζες πώλησης ανακυκλώσιμου υλικού του οργανισμού σε τρία κυκλώματα Ρομά. Οι τρεις ομάδες των Ρομά, που εμφανίζονται ότι είχαν κοινό διευθυντήριο, «πέταγαν» εκτός διαγωνισμού άτομα που έδειχναν ενδιαφέρον καθώς φέρεται ότι είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Ο κοριός της ΕΥΠ

Οι κατηγορούμενοι στις μαραθώνιες απολογίες τους αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση, την ώρα που οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ φαίνεται ότι βάρυναν στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να τους κρίνει προσωρινά κρατούμενους.
Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ για να δικαιολογήσουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους με τους Ρομά φέρεται ότι ισχυρίστηκαν πως έκαναν συνεννοήσεις μαζί τους προκειμένου να τους εξηγήσουν τη διαδικασία που θα ακολουθούσαν μετά τους νόμιμους διαγωνισμούς.

Οσο για τη δεσμίδα ευρώ με ταινία τράπεζας της Βουλγαρίας που εντοπίστηκε σε σπίτι κατηγορουμένου, εκείνος υποστήριξε ότι προέρχονταν από αγροτικές δουλειές που παράλληλα έκανε για να συμπληρώσει το εισόδημά του από τον ΟΣΕ. Οι άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς κρίθηκε ότι είχαν περιφερειακό ρόλο.

Μαρία Ζαχαροπούλου

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus