Διυλιστήριο: Φεύγει από Eurobank και Τράπεζα Κύπρου λόγω υπουργοποίησής του στην κυβέρνηση Τραμπ ο Γ.Ρος!

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Φεύγει από Eurobank και Τράπεζα Κύπρου λόγω υπουργοποίησής του στην κυβέρνηση Τραμπ ο Γ.Ρος!Φεύγει από Eurobank και Τράπεζα Κύπρου λόγω υπουργοποίησής του στην κυβέρνηση Τραμπ ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί από δεκάδες θέσεις που κατέχει και ότι θα πουλήσει εντός 180 ημερών τα περισσότερα περιουσιακά του στοιχεία.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, με τη συμφωνία δεοντολογίας που υπέγραψε ο Ρος δεσμεύεται, μεταξύ άλλων, να πουλήσει τη συμμετοχή του στο ομώνυμο επενδυτικό ταμείο WL Ross private equity funds.

Το ταμείο αυτό έχει κάνει επενδύσεις σε επιχειρήσεις εκτός των ΗΠΑ, όπως στην Eurobank, την Τράπεζα Κύπρου και την κινεζική Huaneng Group, μία κρατική εταιρεία παραγωγής ενέργειας. Ο Ρος θα παραιτηθεί, επίσης, από τις θέσεις που έχει στην Τράπεζα Κύπρου και στη Nexeo.

Στη δήλωση της οικονομικής του κατάστασης, που υπέβαλε στην αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνητικής δεοντολογίας, ο Ρος ανέφερε περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 336 εκατ. δολαρίων, που δεν αντανακλούν τη συνολική καθαρή περιουσιακή του θέση, η οποία εκτιμάται από το Bloomberg στα 2,9 δισ. δολάρια.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία δημοσίευσε τη δήλωση οικονομικής κατάστασης του Ρος χθες, μία ημέρα πριν από την ακρόασή του στη Γερουσία, η οποία πρέπει να εγκρίνει τον διορισμό του. Η πώληση της συμμετοχής του στο WL Ross private equity funds προβλέπεται να γίνει εντός 180 ημερών από την έγκριση του διορισμού του από τη Γερουσία.

Στη συμφωνία δεοντολογίας η οποία εγκρίθηκε από την αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία, ο μεγαλοεπενδυτής ανέφερε ότι θα διατηρήσει τις επενδύσεις του στον κλάδο των μεταφορών και των δανείων για αξιοποίηση ακινήτων, ενώ δεσμεύθηκε να απέχει από τη λήψη αποφάσεων για θέματα, στα οποία εμπλέκονται οι επενδύσεις αυτές, για όσο διάστημα τις διατηρεί.

Ο Ρος αποκάλυψε στην 57σέλιδη δήλωσή του ότι έχει μετοχές στην Apple και τη Boeing και λογαριασμούς σε μετρητά, με συνολικό ύψος μεγαλύτερο από τα 150 εκατ. δολάρια. Όπως προκύπτει από τη συμφωνία δεοντολογίας, θα παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχει σε 38 φορείς, στους οποίους περιλαμβάνεται η Ivesco, που εξαγόρασε την WL Ross το 2006, καθώς και επτά θυγατρικές της.

Ο Ρος θα παραιτηθεί από την Exco Resources και 29 άλλα επενδυτικά ταμεία και φορείς, στους οποίους έχει οικονομική συμμετοχή, ενώ θα διατηρήσει μία συμμετοχή σε επτά από αυτά, περιλαμβανομένων των ταμείων που επενδύουν στη ναυτιλία. Θα διατηρήσει, επίσης, συμμετοχές σε αρκετά άλλα ταμεία, αλλά δεν θα συμμετέχει «προσωπικά και ουσιαστικά» σε αποφάσεις που έχουν σχέση με τους φορείς αυτούς.

Πηγή www.pronews.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus