Διυλιστήριο: Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν πειράματα σε ανθρώπους με τοξικά αέρια

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν πειράματα σε ανθρώπους με τοξικά αέρια


Με αφορμή κατάπτυστα πειράματα που έκαναν σε ανθρώπους και σε πιθήκους, που αναγκαστικά εισέπνευσαν τοξικό διοξείδιο του αζώτου και τα χρηματοδότησαν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Daimler και BMW, στο πλαίσιο έρευνας που είχε παραγγείλει ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών (EUGT) ξεσπάει νέος πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας καθώς τα αμερικανικά ΜΜΕ «σφυροκοπούν» τις γερμανικές εταιρείες και οι ΝΥ Times είναι αυτοί που αποκάλυψαν το σκάνδαλο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Stuttgarter Zeitung, περίπου 25 νεαρά άτομα, 19 άνδρες και 6 γυναίκες, εισέπνευσαν διοξείδιο του αζώτου, σε δοσολογίες που ποίκιλαν, για πολύωρες περιόδους. Το πείραμα είχε διεξαχθεί σε ένα ινστιτούτο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν, στη Γερμανία.






Οι αποκαλύψεις για πειράματα σε ανθρώπους συνδέονται με το σκάνδαλο «ντίζλεγκεϊτ», το 2015 σχετικά με το παράνομο λογισμικό εκπομπών ρύπων από την Volkswagen, το οποίο φέρεται να δοκιμάστηκε και σε πιθήκους που αναγκάζονταν να εισπνέουν τοξικά αέρια.

Η εφημερίδα The New York Times ανέφερε, σε ρεπορτάζ της για τη δεύτερη έρευνα, ότι τα πειράματα στους πιθήκους έγιναν το 2014, σε εργαστήρια στην Αλμπουκέρκη του Μεξικού όπως αναφέρει η ΕΡΤ

«Αυτές οι δοκιμές σε πιθήκους ή ακόμα και ανθρώπους δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με ηθικό τρόπο με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελάριου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Γερμανίδα υπουργός περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς, χαρακτήρισε τα πειράματα «αποτρόπαια» και δήλωσε σοκαρισμένη που επιστήμονες είχαν συμφωνήσει στη διεξαγωγή.

Με ανάρτηση στο Twitter ο όμιλος VW αποστασιοποιείται από το σκάνδαλο και παράλληλα υπενθυμίζει ότι η χρηματοδότηση για την εταιρεία που διεξήγαγε το πειράματα (EUGT) έχει τερματιστεί από τον Ιούνιο του 2017.

Η Daimler καταδίκασε επίσης ανακοινώνοντας ότι «προκαλούν φρίκη η έκταση και η εφαρμογή αυτών των δοκιμών».

Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι τα πειράματα αυτά θύμισαν εποχές Β' ΠΠ κατά τις οποίες ο «άγγελος του θανάτου» Γιόζεφ Μένγκελε για «το καλό της επιστήμης» διέπραξε θανατηφόρα φριχτά πειράματα σε ανθρώπους για λογαριασμό της ναζιστικής Γερμανίας.

Υπάρχει αφιερωμένο σε αυτόν και το ομώνυμο τραγούδι των Slayer «Angel of Death»

Αφού τραυματίστηκε το 1943 στο ανατολικό μέτωπο, επέστρεψε στο Βερολίνο. Στις 30 Μαΐου 1943 διορίστηκε γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του, ο οποίος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου έκανε κυρίως πειράματα με διδύμους και μικρόσωμους, οι οποίοι αποτελούσαν για αυτόν την υποδειγματική έκφραση της "ανωμαλίας". Επίσης, παιδιά αθιγγανικής καταγωγής κινούσαν το ενδιαφέρον του, αφού προσπαθούσε μέσω συγκριτικών πειραμάτων μεταξύ αυτών και άλλων κρατουμένων παιδιών να θεμελιώσει τις φυλετικές του θεωρίες.

Φρόντιζε οι ιατρικά απαραίτητες εγχειρήσεις να πραγματοποιούνται συνήθως από βοηθούς του, ενώ ο ίδιος αφοσιωνόταν στα πειράματα του με τους κρατουμένους και τις κατοπινές νεκροψίες.

Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις νεκροψίες με στόχο τη διαπίστωση των αποτελεσμάτων των πειραμάτων του, σκότωνε τα θύματα με ενέσεις φαινόλης. Οι πράξεις του αυτές, συμπεριλαμβανομένων των φόνων, ήταν μέρος μελετών για τη συγγραφή εργασίας επί υφηγεσία, η οποία, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Όπως και οι άλλοι γιατροί του Άουσβιτς, έτσι και ο Μένγκελε έλαβε μέρος αμέτρητες φορές στη διαλογή των νέων κρατουμένων, βάσει της οποίας διαχωρίζονταν οι νεοαφιχθέντες ικανοί για εργασία από τους αδύναμους, γέρους και ασθενείς, οι οποίοι κατόπιν οδηγούνταν κατευθείαν στους θαλάμους αερίων, όπου έβρισκαν τον θάνατο.

Προφανώς οι Γερμανοί δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις νοοτροπίες του παρελθόντος.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus